Hlavní obsah

Čína bojuje s lesními požáry. Zemřelo už téměř třicet hasičů

Čína v posledních týdnech bojuje s lesními požáry.Video: Karolína Štuková, Reuters

 

Reklama

Lesní požár v horách na jihu Číny si vyžádal 30 obětí, převážně hasičů. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na čínskou vládu. Mezi mrtvými je 27 hasičů a tři místní obyvatelé, kteří hasičům v boji s ohnivým živlem v provincii S'-čchuan pomáhali.

Článek

Požár lesa vypukl v sobotu v oblasti Liang-šan v horách ve výšce asi 3 800 metrů nad mořem a na místo bylo vysláno na 690 hasičů. Téměř tři desítky z nich při požáru zemřely. Plameny je zaskočily poté, co vítr prudce změnil směr a oheň se začal šířit jinak, než čekali. Kromě hasičů zemřeli i tři dobrovolníci, kteří jim při hašení pomáhali.

Už je pozdě odejít. Australskou Victorii dál trápí rozsáhlé požáry

Venezuelská vláda kvůli výpadkům elektřiny zkrátila pracovní dobu

Místní obyvatelé se v úterý vydali do ulic, aby vzdali úctu obětem požáru. S květinami a zapálenými svíčkami čekali na konvoj nesoucí těla.

Čína bojuje v posledních týdnech s lesními požáry v různých částech země, kde se oheň šíří kvůli suchému počasí a silným větrům. V neděli se například podařilo dostat po dvou dnech pod kontrolu lesní požár v severní provincii Šan-si, kde museli kvůli ohni evakuovat asi 9 000 lidí.

Reklama

Související témata:

Doporučované