Hlavní obsah

Čína schválila užití své druhé domácí vakcíny

Ilustrační foto (Profimedia).

Reklama

Čínský regulátor zdravotnických produktů oficiálně schválil používání vakcíny CoronaVac proti covidu-19 u široké veřejnosti. Oznámila to dnes čínská společnost Sinovac, která vakcínu vyvinula.

Článek

CoronaVac se stal druhou vakcínou proti covidu schválenou pro použití u široké veřejnosti v Číně. Koncem prosince získala takovéto povolení látka od státem vlastněné společnosti Sinopharm. Vakcínu CoronaVac již využívá čínský očkovací program, jenž se soustředí na rizikové skupiny lidí, napsala agentura Reuters.

Firma Sinovac dnes rovněž uvedla, že její vakcína CoronaVac získala povolení k nouzovému použití v Indonésii, Turecku, Brazílii, Chile, Kolumbii, Uruguayi a Laosu.

Národní zdravotní komise ve čtvrtek oznámila, že Čína již aplikovala přes 31 milionů dávek vakcíny proti nemoci covid-19. V lednu státní tisk uvedl, že do začátku lunárního nového roku, který letos připadá na 12. února, chce Čína naočkovat 50 milionů lidí - tedy 3,5 procenta populace. Jako i v dalších zemích světa přicházejí první na řadu zdravotníci a senioři.

Reklama

Doporučované