Hlavní obsah

Čínské aerolinky zavádějí vzdušnou „lítačku“

Foto: Wikipedia.org

Ilustrační foto.

Reklama

Čínská letecká společnost China Southern Airlines představila neomezenou letenku pro vnitrostátní spoje. Podobné balíčky zavádějí i ostatní konkurenti a obvykle stojí kolem 500 dolarů, tedy zhruba 11 200 korun.

Článek

Létat celý rok po celé Číně za 11 tisíc? Je to možné, a dokonce se to už na tamním trhu stalo normou.

Naposledy se do pelotonu aerolinek s nabídkou ročního tarifu zapojily aerolinky China Southern Airlines. Podobné balíčky už představili i další konkurenti a obvykle stojí kolem 500 dolarů. Podle analytiků pomohly oživit letecké cestování, které v Číně minulý měsíc dosáhlo 80 procent úrovně před koronavirovou krizí.

Vývoj v Číně podrobně sleduje letecké odvětví v celém světě a odvozuje z něj tendenci obnovení poptávky po cestování letadlem. Peking svou ekonomiku otevřel s několikaměsíčním předstihem poté, co pandemii dostal pod kontrolu.

Někteří analytici varují, že tyto reklamní akce budou poptávku nadále posilovat pouze tehdy, když se šíření koronaviru nevymkne kontrole. Zatím se nepočítá s jejich zavedením na mezinárodní linky.

Balíček aerolinka China Southern, která je největší čínskou leteckou společností z hlediska počtu přepravených pasažérů, stojí 3 699 jüanů (11 835 Kč). Klienti pak mohou od 26. srpna do 6. ledna využít tolika vnitrostátních letů, kolik se jim zlíbí. Za každý let jen musí uhradit doplatek zhruba 50 jüanů (kolem 150 Kč).

Letecká společnost China Eastern Airlines v červnu představila balíček za 3 322 jüanů, který držitele opravňuje k neomezenému leteckému cestování během víkendů. Nabídka Hainan Airlines za 2 699 jüanů se zase týká pouze letů do a z ostrovní provincie Chaj-nan, ležící na samém jihu země.

Aerolinka China Eastern už podle státních médií prodala přes 100 000 promočních balíčků. To pomohlo za uplynulé víkendy zvýšit počet pasažérů na vnitrostátních linkách této letecké společnosti o 75 procent.

Reklama

Doporučované