Hlavní obsah

Všechny Macbooky, iPhony a iPady mají čipy náchylné k útokům hackerů, přiznal Apple

Bezpečnostní problémy vadných čipů se týkají všech zařízení iPhone, iPad a MacVideo: AP

 

Reklama

Společnost Apple uvedla, že zjištěné bezpečnostní nedostatky u čipů předních světových výrobců se týkají většiny jejích produktů. Firma nemá žádné informace, že hackeři slabin čipů využili.

Článek

Firma Apple přiznala, že všechny telefony iPhone, počítače Mac a tablety iPad mají vadné čipy od společností Intel, ADM a ARM Holdings. Čipy mají bezpečnostní nedostatky a zařízení s nimi jsou proto náchylnější k hackerským útokům a krádežím důvěrných informací.

Společnost Apple sdělila, že již vydala určité softwarové úpravy k odstranění nedostatků, a upozornila, že nemá žádné informace, že hackeři bezpečnostních slabin čipů využili.

Hackeři by nedostatků mohli využít ke krádeži důvěrných informací z téměř všech moderních počítačových zařízení, která čipy od trojice firem využívají.

Experti u čipů objevili dvě různé slabiny a označili je jako Meltdown a Spectre. Chybu Meltdown už podle Applu vyřešily nové aktualizace, slabinu Spectre prý opraví v příštích dnech.

Jako první si vady u čipů všimli pracovníci Googlu již dříve tento týden. Telefony s operačním systémem Android s nejnovějšími aktualizacemi jsou podle Googlu chráněné dostatečně.

Reklama

Související témata:

Doporučované