Hlavní obsah

Cirk La Putyka uvede premiéru projektu Cesty, odloženého kvůli covidu

Foto: Jan Mihaliček, Seznam Zprávy

Cirk LaPutyka.

Reklama

Po mnohaměsíčních odkladech uvede soubor Cirk La Putyka premiéru svého zatím nejnáročnějšího projektu, představení Cesty.

Článek

„Bude se hrát v režii Rosti Nováka mladšího od 11. do 24. září v šapitó Azyl78 na Výstavišti v pražských Holešovicích. V Cestách vystoupí přes 35 herců, akrobatů, tanečníků a hudebníků,“ informoval za organizátory Jiří Sedlák. Kromě zářijových termínů další reprízy nejsou podle pořadatelů kvůli náročnosti projektu zatím v plánu.

Původně měl být projekt uveden loni v dubnu k desátému výročí tohoto novocirkusového souboru v hale O2 universum. Po dvojím termínovém přesunu se oba spolupořadatelé, soubor Cirk La Putyka a provozovatel O2 universa rozhodli představení přenést a uvést v Azylu78.

„Uvidíte vrcholný nový cirkus plný akrobacie, žonglování, tance a náročných čísel. Budete tajit dech i zažijete smích při klaunských výstupech. Očekávejte velkolepou scénu, výpravu i techniku,“ uvedl principál souboru Cirk La Putyka Rosťa Novák ml.

Vstupenky na představení ve dnech 11. až 23. září nejsou v prodeji, tyto termíny jsou rezervovány pro držitele původních vstupenek do haly O2 universum. Prodávají se vstupenky na 24. září. Podle pořadatelů je možné, že se některé rezervace na úvodní termíny uvolní.

V představení projdou diváci společně s umělci čtyři cesty, které jsou důležité pro soubor, jeho tvůrce, akrobaty, tanečníky, herce, scénografa, kostýmního výtvarníka, technickou složku i produkci. První z cest je inspirovaná největším evropským Cirkusem Kludský, jeho stanem se třemi manéžemi pro 10.000 lidí, největšími cirkusovými čísly a drezúrami.

Druhá cesta trvá již 12 let a kráčí po ní přímo soubor Cirk La Putyka a je o osobnostech, které jej tvoří. Třetí cesta je ta, která se dotkla všech v posledním roce. „Opustili jsme divadla a hledali cesty k divákům. Kde všude jsme se setkali s cirkusem, tancem, divadlem? Kde všude se podařilo držet kulturu při životě? Toho diváci byli a jsou součástí,“ doplnil Novák. Poslední inspirační cestou je pak přímo den, kdy návštěvníci usednou v šapitó Azyl78.

Reklama

Související témata:

Doporučované