Hlavní obsah

ČMSS se rozloučila, spoření s Liškou zůstává

Foto: Profimedia.cz

Spolu se změnou jména se změní i logo jedné z pěti největších stavebních spořitelen v zemi.

Reklama

Ode dneška už žádná Českomoravská stavební spořitelna, ale nově se „Liška“ jmenuje ČSOB Stavební spořitelna.

Článek

Českomoravská stavební spořitelna (ČMSS) dnes změnila název na ČSOB Stavební spořitelnu. Změna je součástí integrace stavební spořitelny do skupiny ČSOB. Ta se stala jediným vlastníkem spořitelny na jaře 2019, když koupila 45procentní podíl od německé stavební spořitelny Bausparkasse Schwäbisch Hall.

Spolu se změnou názvu se mění vizuální identita společnosti, která nově využívá logo i barvy skupiny ČSOB. Maskot ČMSS, jímž je liška, zůstane.

V souvislosti s integrací nastaly změny ve vedení společnosti. Předsedou představenstva ČMSS se od nového roku stal Jiří Feix, který zastává stejnou pozici v Hypoteční bance. Ta je také součástí skupiny ČSOB.

Na počátku května do představenstva ČSOB Stavební spořitelny nastoupí Vlastimil Nigrin, který je jako místopředseda představenstva Hypoteční banky zodpovědný za oblast Obchody a klienti. V představenstvu nahradí Jochena Maiera, který se vrací do Německa.

Českomoravská stavební spořitelna, nyní ČSOB Stavební spořitelna, je největší z pěti českých stavebních spořitelen. ČSOB patří mezi největší bankovní skupiny v ČR. Čistý zisk skupiny loni klesl o 57 procent na 8,5 miliardy korun. Objem úvěrů, vkladů i aktiv pod správou banky se meziročně zvýšil.

Reklama

Doporučované