Hlavní obsah

Co bude po sezoně se Schickem? A co ostatní Češi v Itálii? I o tom bude studio přenosu AS Řím – Cagliari

O Patrika Schicka mají podle italských médií zájem elitní německé kluby i anglický Everton.Video: David Janeczek, DIGI Sport

 

Reklama

Televize Seznam nabídne i o víkendu duel jedné z elitních čtyř evropských fotbalových soutěží. Tentokrát přišla řada na italskou Serii A, konkrétně na duel AS Řím – Cagliari. V kádru týmu z věčného města figuruje už druhým rokem český útočník Patrik Schick. Nejen italská média v posledních týdnech spekulují, že by mohl odchovanec Sparty změnit angažmá. O osudu reprezentačního útočníka i o dalších českých hráčích, kteří působí v Itálii, se bude bavit moderátor duelu Jiří Hošek s Luďkem Mádlem a hostem Danielem Šmejkalem. Zápas začíná v sobotu od 18:00, studio od 17:45.

Článek

Patrik Schick přestoupil do AS Řím v létě roku 2017. Jenže dosud nedokázal navázat na svou premiérovou sezonu v Itálii, během které nastřílel v Sampdorii Janov v 11 ligových branek coby většinou střídající hráč. Během 20 měsíců v Římě si připsal dosud pět branek, což je na útočníka týmu aspirujícího na ty nejvyšší příčky málo.

Není divu, že italská média přišla se spekulacemi o Schickově odchodu do Borussie Dortmund, Lipska či do Evertonu. Německý klub měl navíc o Schicka zájem ještě v období před jeho přestupem do Říma. Podle agenta Pavla Pasky se o Schickově budoucnosti rozhodne až na základě konečného umístění AS v tabulce Serie A.

AS Řím bojuje o účast v příštím ročníku Ligy mistrů. „A personální otázky teď vůbec nejsou na pořadu dne,“ vysvětluje Paska.

A co další Češi?

Do kádrů týmů ze Serie A ale patří vedle Schicka ještě dalších pět Čechů. Italská média řešila také situaci Ladislava Krejčího, který většinu sezony strávil mezi náhradníky Bologni. Nicméně v posledním kole italské ligy odehrál odchovanec Sparty celé utkání a asistencí přispěl k vítězství svého týmu 3:0.

„Bude záležet, jestli se Bologna udrží v Serii A. A také jestli Láďa dostane do konce sezony více příležitostí, protože se mu v Bologni líbí, a pokud bude dostatečně využíván, tak nemá důvod odcházet,“ vysvětlil hráčovu situaci Pavel Pillár z agentury Sport Invest, která hráče zastupuje.

V kádrech italských týmů ze dvou nejvyšších soutěží figuruje momentálně osm Čechů.Video: David Janeczek

Ve svém stávajícím týmu by měl zůstat i Jakub Jankto, který v Sampdorii Janov dokončuje první sezonu, a nic nenasvědčuje tomu, že by i přes menší herní vytížení měnil klub. Stejně tak jako Antonín Barák z Udine. Odchovanec Příbrami většinu sezony promarodil s bolavými zády, ale podle hráčova otce Antonína Baráka staršího by mohl jeho syn stihnout závěr ročníku.

„Zdá se, že ta vyhřezlá ploténka, která ho několik měsíců výrazně limitovala, už se umoudřila, překryla ji pěkně šlacha a snad už bude všechno v pořádku. Ale Italové nechtějí Tondův návrat na hřiště uspěchat jako předtím už dvakrát. Podstatné je, aby byl fit na letní přípravu Udine. Říkal mi, že po několika měsících cvičení a posilování se fyzicky cítí velmi dobře,” dodal Antonín Barák starší ohledně zdravotního stavu svého syna.

Graiciar i Simič stále čekají na příležitost

Trenéři Fiorentiny mají k dispozici Martina Graiciara, kouč ve Frosinone zase Stefana Simiče. Jenže ani jeden z českých hráčů i kvůli zdravotním potížím ještě letos neodehráli v Serii A ani minutu. Mladý útočník Graiciar, kterého si můžete pamatovat z Liberce, zřejmě v létě barvu dresu změnit může.

Pavel Paska, jeho agent, říká: „Byl jsem ve Florencii, jednal jsem s nejvyšším vedením klubu, hledáme cesty. Buď Martin zůstane v Itálii, neříkám, že nutně ve Fiorentině. Anebo je tam možnost české cesty. Konkrétnější bych v tuhle chvíli zatím ještě nebyl.“

To Stefan Simič odehrál na podzim jeden zápas za AC Milán v Evropské lize. Od zimy pak hostuje ve Frosinone, ale kvůli zranění se zatím na hřiště nedostal. „Stefanovu budoucnost řešíme se Stefanovým otcem, jsem v kontaktu i s Leonardem, sportovním ředitelem AC Milán. Ale v tuhle chvíli je ještě brzo na to, abych mohl dát nějakou konkrétní informaci,“ vysvětlil hráčův agent Milan Martinovič. To v překladu znamená, že v AC Milán čekají podobně jako v Římě, jestli se dokážou kvalifikovat do Ligy mistrů, či nikoli.

Dva Češi i v Serii B

Češi nastupují také v Serii B. Konkrétně Aleš Matějů a Lukáš Zima. Bývalý obránce Plzně hostuje v Brescii z anglického Brightonu a podle hráčova agenta Davida Nehody by měl Matějů v případě postupu Brescie do Serie A zůstat v klubu, ve hře mají být i další nabídky týmů z nejvyšší italské soutěže.

To brankář Lukáš Zima hostuje v Livornu z Janova a český brankář na západním pobřeží Itálie zůstane i příští sezonu.

Mimo jiné i budoucnost českých fotbalistů probere Jiří Hošek s Luďkem Mádlem a Danielem Šmejkalem v pozápasovém studiu duelu mezi AS Řím s Cagliari, který začíná na Televizi Seznam od 17:45.

Reklama

Doporučované