Hlavní obsah

Co mají společného kosmonauti z NASA a malé děti? Vyzkoušeli jsme Playwisely

Metoda podporuje všestrannou pohybovou obratnost, jemnou motoriku a vizuomotoriku dítěte.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Pravidelný pořad pro mámy od mámy. V něm deník roční holčičky Edy a tip na aktivitu, kterou s dětmi můžete podniknout. Tentokrát je to lekce Playwisely.

Článek

S malými dětmi můžete vyrazit na nejrůznější kurzy, které je posunou dál. S Edou jsme tentokrát vyzkoušely Playwisely, což v překladu znamená „moudré hraní“.

Přiznám se, že o Playwisely jsem toho dopředu moc nevěděla. Jen to, že je to metoda, která rozvíjí děti po všech stránkách a její původ je spojený s výcvikem kosmonautů NASA.

„Je to ucelená rozvojová metoda, která má optimalizovat přirozený dětský potenciál,“ vystvětluje Veronika Fílová, ředitelka Playwisely. A proč právě NASA? Lekce Playwisely využívá nejnovější vědecké poznatky o vývoji dítěte, a to hlavně z oblasti psychofyziky a neurologie, vyvinuté na základě výzkumu pro NASA Johnson Center.

Každá lekce má několik částí, takže se vaše děti rozhodně nestihnou nudit. Základem jsou kartičky. „Ty slouží k rozvoji soustředění, pozornosti, krátkodobé paměti a především řeči,“ dodává Fílová. Kartičky střídá pohyb, hry, prolézačky, ale i procvičování jemné motoriky. Eda se tu naučila během jedné lekce kopat do míče a házet na terč.

Lekce Playwiselly pomáhá dětem rozvíjet paměť, pozornost, pohybové i jazykové schopnosti dítěte. „V USA existuje několik výzkumů, které to potvrzují. Primárně byly zaměřeny na děti s autismem, ale výsledky u zdravých dětí jsou ještě markantnější,“ dodává Fílová.

MAMAblog Zuzany Hodkové

Eda měla individuální hodinu. Můžete si ale zvolit i kurz skupinový nebo kurz v anglickém jazyce.

Máte pro nás tip, kam vyrazit příště? Napište na Instagram kde najdete i další informace.

Reklama

Doporučované