Hlavní obsah

Co má hvězdný Tomáš Souček v genech? Pátrali jsme v jeho minulosti

Tomáš Souček se zařadil mezi největší hvězdy Premier League. Vydali jsme se za příběhem jeho fotbalového dětství. Pusťte si původní video.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Po stopách hvězd. I tak by se mohl jmenovat další díl série Jedeme na Euro. Luděk Mádl s Jindřichem Šídlem se tentokrát vydali na Vysočinu, aby pátrali po tom, jak se zrodily talenty reprezentantů Tomáše Součka a Tomáše Holeše.

Článek

Borovnice je čarokrásná vesnička na Vysočině, kde už 20 let pracuje jako starosta Edvard Holeš. A zejména jeden z jeho synů, Tomáš, se docela „vykopal“, letos se dostal i do české nominace pro Euro.

„Takže vy jste táta toho uličníka, co mi tuhle zkazil večer, když dal gól Arsenalu?“ ujistil se Jindřich Šídlo, že je opravdu na správné adrese.

„Chlapi tady v Borovnici fandí spíš Spartě, tak klukovi říkají, ať příště přiveze dres, ale radši reprezentační než slávistický,“ směje se tatínek, který má důvod být na synka pyšný.

U Součků „doma“

A stejně tak jsou na svého odchovance Tomáše Součka moc a moc pyšní nedaleko – v Havlíčkově Brodě. I proto, že za podíl na jeho přestupu ze Slavie do West Hamu zinkasuje FC Slovan Havlíčkův Brod přes 40 milionů korun. A to je pro tento oddíl jako vykopat truhlice s pokladem.

Tomáš (Souček) má běhání v genech po mamince, ta běhala hodně.
Pavel Mazánek, šéf klubu Slovan Havlíčkův Brod

A co s penězi klub udělá? To se dozvíte v tomto díle magazínu Jedeme na Euro. Pusťte si novou epizodu hned pod titulkem tohoto článku.

Reklama

Související témata:

Doporučované