Hlavní obsah

Co se stane s vaším e-mailem po roce 2020? Čeká vás změna

Studio o budoucnosti e-mailu.

 

Reklama

Jaká je budoucnost elektronické pošty? Stane se z ní součást naší totožnosti? Podívejte se na studio Seznam Zpráv.

Článek

Každý člověk na planetě pošle v průměru denně čtyřicet e-mailů. Celkem tak denně putuje po světě 269 miliard elektronických dopisů. A to z více než 3,7 miliardy zaregistrovaných schránek.

Podle dat Českého statistického úřadu je čtení a kontrolování elektronické pošty nejčastější činností Čechů na internetu, denně se do své e-mailové schránky podívá drtivá většina uživatelů sítě (93 procent). Jen do e-mailových schránek od Seznamu denně přijde 62 milionů e-mailů.

A toto číslo ještě poroste. Počet e-mailových adres na celém světě má vzrůst do roku 2021 na 4,15 miliardy. Z těch pak odejde denně na 320 miliard zpráv. Ani tou dobou ještě ale nebude mít elektronickou poštu ani polovina lidstva. Předpokládá se totiž, že na jednoho uživatele bude připadat 1,86 schránky.

První e-mail poslal v roce 1971 programátor Raymond Tomlinson. To znamená, že jde o 46 let starý vynález. Pátého března uběhl rok od Tomlinsonovy smrti.

Podívejte se na studio Seznam Zpráv k budoucnosti e-mailů. Jak se bude dále vyvíjet? Stane se e-mailová schránka součástí naší totožnosti? A jak ji správně chránit, aby nebyla ohrožena útoky hackerů, jako se to stalo několika politikům? Pusťte si video nahoře v tomto článku.

Reklama

Související témata:

Doporučované