Hlavní obsah

Corbynova spolupráce s StB? Bouře ve sklenici vody, konzervativci mají strach z jeho úspěchu, říká Kavan

V britském bulváru byly bombastické titulky, je to ale bouře ve sklenici vody, říká Kavan o Corbynovi. Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

„Celou kauzu spolupráce Jeremy Corbyna s StB mohly rozpoutat konzervativní kruhy, které mají obavy z toho, že Corbyn se může stát nejlevicovějším premiérem Velké Británie v historii,“ říká bývalý ministr zahraničí a Corbynův přítel Jan Kavan.

Článek

„To obvinění je velmi podobné tomu, co jsem zažil já. Lídr Labour Party Corbyn byl obviněn, že se potkal s československým diplomatem, který pracoval na velvyslanectví v Londýně. Corbyn netušil, že je to spolupracovník StB. Kvůli zablikání alarmu šlo pouze o tři schůzky. Záznamy z nich dokazují, že informace byly naprosto nepoužitelné a všeobecného charakteru,“ tvrdí Jan Kavan a dodává, že bylo běžné, že se poslanci britského parlamentu scházeli s diplomaty i ze zemí východního bloku.

Podle Kavana jde o téma, které řeší hlavně britský bulvár. „Preference Corbyna stoupají. Dokonce ironicky podotkl, že bulvární deníky mají v kampani proti němu pokračovat,“ dodává bývalý ministr zahraničí Kavan.

Jaké je pozadí celé kauzy? Opravdu je to bouře ve sklenici vody a snaha očernit předsedu Labour Party? Jak vzpomíná na Jeremy Corbyna? Podívejte se na rozhovor v úvodním videu.

Reklama

Doporučované