Hlavní obsah

Courtois do Realu, Čech do Chelsea, spekulují média. Agent Kolář to odmítá: Petr teď myslí jen na Arsenal

Foto: Profimedia.cz

Vrátí se Petr Čech opět do branky Chelsea?

Reklama

Vábení Neapole Petr Čech odolal, nabídka Chelsea, o níž se spekuluje, podle brankářovy agentury není na stole.

Článek

Britská média si začala pohrávat s možností návratu Petra Čecha do Chelsea, tedy do klubu, s nímž dosáhl svých největších úspěchů, včetně triumfu v Lize mistrů.

Vede je k tomu skutečnost, že ze Stamford Bridge patrně odchází belgický reprezentant Thibaut Courtois, který v sezoně 2014/15 odsunul Čecha v Chelsea na pozici brankářské dvojky, čímž ho přiměl k tomu, aby v létě 2015 přestoupil do Arsenalu.

Jenže Courtois už by měl být jednou nohou v Realu Madrid. Spekuluje se o transferní sumě 35 milionů liber a čtyřletém kontraktu.

Připomeňte si, jak Jan Koller zhodnotil fotbalové MS v Rusku:

Video: Luděk Mádl

Chelsea, jejíž přípravu převezme Maurizio Sarri, strůjce silné Neapole, eviduje nyní na soupisce svého A-týmu pouze dva gólmany, a to Courtoise a také Willyho Caballera, pro změnu jednoho ze strůjců argentinského neúspěchu na MS.

Zato Arsenal má brankářů jako máku. Z Leverkusenu přišel na přestup Bernd Leno, s nímž soupeří „starousedlíci“ Petr Čech, David Ospina, trojku dosud dělal Matthew Macey - a z hostování v Getafe se vrátil do letní přípravy Emiliano Martínez.

Navzdory velké konkurenci se s ní chce Petr Čech o místo v brance Arsenalu i ve svých 36 letech „poprat“. Zhruba před měsícem proto jednoznačně odmítl možnost hostování v Neapoli.

Ani varianta s Chelsea není ale podle všeho nijak žhavá. „Kolem Petra Čecha, jakožto velké osobnosti Premier League, je živo v každém přestupním období. Nicméně Petr se maximálně soustředí na novou sezonu v dresu Arsenalu, žádná konkrétní nabídka na stole není,“ reagoval Viktor Kolář, šéf agentury Sport Invest, která Čecha zastupuje.

Šestatřicetiletého Čecha váže k Arsenalu ještě roční kontrakt. V Chelsea strávil ve své předchozí kariéře 11 sezon, i v tomto klubu si udržuje vynikající kontakty a dlouhodobě se hovoří o tom, že až opustí roli aktivního hráče, mohl by fungovat právě v managementu Chelsea.

Návrat do tohoto klubu v pozici druhého či třetího gólmana na patrně poslední aktivní sezonu by tedy asi dával smysl. Co se týče „jedničky“, tady bude asi perspektivnějším a žhavějším kandidátem Kasper Schmeichel z Leicesteru.

Čechovy priority vždycky zněly jasně: Být ve svém týmu číslem 1. A kvůli rodině žít v Londýně. Příští týdny ukážou, jak budou naplněny.

Reklama

Související témata:

Doporučované