Hlavní obsah

Covfefe, cukrátka a Blade Runner

5. listopad 2019: Den očima redaktorky Evy Soukeníkové.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Přehled zahraničních událostí s datem 5. listopadu 2019 tak, jak je viděla redaktorka Eva Soukeníková.

Článek

Britské muzeum je největším zlodějem na světě

Lidskoprávní právník Geoffrey Robertson označil největší světová muzea a galerie prakticky za zloděje. Říká, že by ze svých sbírek měly vrátit to, co původně patřilo do jiných zemí. Největší krádež má podle právníka na svědomí Britské muzeum, které vystavuje starověké památky Řecka, Velikonočních ostrovů nebo Nigérie.

Covfefe vyhrál milion dolarů

Je to tady, trend pojmenovávání zvířat a dětí se doslova splašil. Závodní kůň se jmenuje po nepovedeném tweetu Donalda Trumpa. „Věděli jsme, že je speciální,” zdůvodnili výběr jména majitelé. Mysleli tedy pravděpodobně toho koně a měli pravdu, Covfefe v závodě vyhrál svůj první milion dolarů.

Od jednoho splašeného koně k tomu druhému

Donald Trump si totiž neodpustil reakci na vítězství téměř své koňské svěřenkyně. „Jak víte, že to byl omyl? Může to mít opravdu hluboký význam!” prohlásil Trump – jak jinak než na Twitteru.

Žádná cukrfree dieta. Cukrátka zachraňují životy!

Novozélandská turistka skončila v malém člunu na širém Egejském moři. Dva dny se snažila udržet při životě a zachránila ji lízátka, která naštěstí měla u sebe. Nakonec ji zachránila řecká pobřežní stráž a ponaučení z toho plyne jasné: sílu cukru nepodceňovat!

Včera, dnes a zítra aneb V sobotu večer a v neděli ráno

Je listopad 2019, a tedy přesně doba, kdy se odehrává sci-fi Blade Runner. Harrison Ford jako detektiv Deckard v dystopickém Los Angeles jedl čínské nudle tento měsíc. Společně s Návratem do budoucnosti jsme už tedy prožili většinu budoucnosti z osmdesátých let.

Reklama

Doporučované