Hlavní obsah

CPI zbourá obchodní centrum v Čestlicích. Do nového investuje 300 milionů

Vizualizace nového obchodního centra Spektrum.Video: CPI

 

Reklama

Skupina CPI Property Group se rozhodla srovnat se zemí obchodní centrum Spektrum v pražských Čestlicích. Na jeho místě postaví zbrusu nový „strip mall“, do něhož společnost vlastněná jedním z nejbohatších Čechů Radovanem Vítkem investuje zhruba 300 milionů korun.

Článek

Typický otevřený koncept nakupování a také princip „convenience shopping”, to bude nové obchodní centrum v Čestlicích. Spektrum v současné podobě je staré dvacet let. V roce 2006 prošlo větší modernizací, i přesto ale bude zbouráno. Na nové podobě pracují renomovaní architekti, autory návrhu jsou Chapman Taylor Architects, okolí centra mají pak na starosti Šmídová Landscape Architects. Nové centrum bude otevřeno před Vánocemi roku 2020.

„Není tajemstvím, že v okolí blízkých Průhonic bydlí lidé s výrazně vyššími příjmy a kupní silou až o 40 procent vyšší, než je průměr ČR. Právě tito lidé jsou klíčovou klientelou Spektra a právě pro ně jsme nové Spektrum připravili tak, abychom nabídli kombinaci pohodlného a jednoduchého nakupování na úrovni – klademe důraz na vytvoření krásného prostředí kombinací kvalitních materiálů a propracované zahradní architektury,“ říká Ondřej Křivanec, asset manager CPI PG.

Nové Spektrum nabídne do dvaceti prodejních jednotek a 6 600 metrů čtverečních pronajímatelné plochy. Budova nabídne budoucím nájemníkům vestavbu duplexů, tedy druhého patra, kterým mohou rozšířit prodejní plochu. Prémiovost nového Spektra podtrhne také okolní zeleň ve skladbě 30 druhů rostlin a 4 druhy stromů.

„Rozhodnutí postavit nové Spektrum je výsledkem řady analýz a studií a jsme přesvědčeni, že se jedná o nejlepší řešení. V rámci všech modernizací klademe velký důraz na individualizaci centra tak, aby vyhovovala hlavní cílové skupině. Quadrio tedy nabízí nadstandardní gastro zónu, IGY v Českých Budějovicích je primárně zaměřeno na módu a Spektrum nabídne rychlé a pohodlné nakupování ve vysokém standardu,“ doplňuje Petr Brabec z CPI PG.

Reklama

Související témata:

Doporučované