Hlavní obsah

Cristiano Ronaldo nebude souzen, slova o znásilnění nelze prokázat

Foto: Shutterstock.com

Soud v Nevadě přezkoumal důkazní materiály a informace k případu Ronaldo. A dospěl k závěru, že to k obvinění nestačí.

Reklama

V roce 2009 podala Američanka Kathryn Mayorgaová na portugalského fotbalového hráče žalobu kvůli znásilnění. To se mělo odehrát v hotelovém pokoji v Las Vegas. K jejímu obvinění se pak přidalo několik dalších žen. Prokurátoři nyní oznámili, že Ronalda stíhat nebudou.

Článek

Podle veřejného žalobce za okres Clark County v Nevadě nelze jednoznačně prokázat, že se Cristiano Ronaldo dopustil sexuálního útoku. „Takže se žádná obvinění vznášet nebudou,” uvedla v pondělí ve svém prohlášení kancelář okresního prokurátora.

A to po přezkoumání informací, které byly v roce 2009 předloženy jako důkaz Ronaldova útoku na Kathryn Mayorgaovou. Informoval o tom server The Huffington Post.

Obvinění slavného portugalského fotbalisty se začalo veřejně přetřásat v loňském roce. Tehdy se Kathryn Mayorgaová pokusila zrušit dohodu o mlčenlivosti, kterou podle své verze uzavřela s Ronaldem výměnou za 375 tisíc dolarů. Pomlčet přitom měla právě o znásilnění, kterého se podle ní fotbalista dopustil.

Její právníci posléze tvrdili, že se v době uzavírání dohody nacházela jejich klientka ve špatném psychickém stavu.

Mayorgaová svá obvinění znovu a detailně popsala v německém týdeníku Der Spiegel v září 2018. Týdeníku sdělila, že ji k vlastnímu doznání inspirovalo hnutí #MeToo. Mluvila také o tom, jak moc ji zážitek s fotbalovou superstar poznamenal, myslela i na sebevraždu.

Ronaldo obvinění opakovaně popřel, postavila se za něj také jeho rodina.

Fotbalista přiznal, že s dotyčnou měl pohlavní styk, podle něj ale šlo o dobrovolný akt z obou stran. Na svých sociálních sítích pak žádal své fanoušky o podporu a naznačil, že může jít o pokus, jak si pomoci ke slávě. Na svém twitterovém účtu pak napsal, že bude s klidem a čistým svědomím čekat na výsledky policejního vyšetřování.

Ronaldovi právníci zvažovali podání žaloby na týdeník Der Spiegel kvůli kompenzaci morálních škod. Vznesená obvinění totiž podle nich začala ovlivňovat Ronaldovu kariéru. Zejména přízeň sponzorů.

Italský fotbalový klub Juventus, do něhož Ronaldo přestoupil loni v červenci, se za svého hráče postavil.

Reklama

Doporučované