Hlavní obsah

Cristiano Ronaldo poslal vzkaz Messimu. Už v sobotu ho uvidíte v TV Seznam

Zápas Turín FC – Juventus Turín i s Cristianem Ronaldem vysílá Televize Seznam v sobotu.Video: Seznam.cz

 

Reklama

Pozornost na sebe Cristiano Ronaldo strhává neustále. V létě žila fotbalová planeta jeho přestupem z Realu Madrid do Juventusu, teď svůj bývalý klub pozlobil zmínkou, že v Turíně nalezl mnohem vstřícnější atmosféru – jako v rodině. Dnes CR7 čeká utkání Ligy mistrů v Bernu, v sobotu 15. prosince pak městské derby na stadionu FC Turín. Živě ho odvysílá Televize Seznam, studio moderované Jiřím Hoškem začne ve 20.15 hodin.

Článek

V barvách Realu Madrid vyhrál tolik trofejí a vydělal tolik peněz, že si něco takového nemohl vysnít ani jako kluk, který baží po opravdu velké kariéře. Jak se zdá, pocit vnitřního klidu a štěstí přesto Cristiana Ronalda v Madridu nenaplňoval. Přinejmenším na sklonku jeho působení v královském klubu nikoli.

Rozmíšky s prezidentem Pérezem vedly k tomu, že se Real rozhodl snížit výrazně Ronaldovu výstupní klauzuli a umístit ho tak vlastně na trh. Juventus Turín neváhal a za portugalského fotbalistu, navzdory tomu, že už mu bylo 33 let, vyplatil 117 milionů eur.

A Jak se Ronaldovi v Turíně daří? O mnohém svědčí jeho slova z nedávného rozhovoru, který poskytl listu Gazzetta dello Sport.

V první řadě případný přestup do Itálie doporučil i svému věčnému rivalovi, tedy Lioneli Messimu z Barcelony. „Já už hrál v několika ligách, v Portugalsku, Anglii, Španělsku, teď v Itálii. On je pořád ve Španělsku. Pro mě je život výzva. Byl bych rád, kdyby sem, do Itálie, Messi jednou třeba také přišel a takovou výzvu přijal.“

Fotbalová sobota v Televizi Seznam

Sobota, 15. prosince:

19:45 Moje místa: Pavel Nedvěd – exkluzivní dokument ze zákulisí Juventusu Turín

20:15 Turín FC – Juventus Turín, přímý přenos zápasu Serie A

Atmosféru uvnitř kabiny Juventusu si Ronaldo nemůže vynachválit. „Hráči tu k sobě mají mnohem blíže než v kterémkoli klubu, ve kterém jsem kdy dosud působil, Juventus funguje jako rodina,“ chválí si pořádky v klubu, jehož viceprezidentem je český internacionál Pavel Nedvěd.

Co řekl právě o Ronaldovi?

xVideo: Sport.cz

Když CR7 srovnává atmosféru uvnitř Juventusu a Realu, vkrádá se u nás do hlavy i myšlenka na pražskou Spartu, v jejíž kabině údajně panuje velké napětí, nedůvěra a mezi některými hráči lze vystopovat značnou zášť. Což je patrně jeden z důvodů, proč Sparta na hřišti nefunguje. Na rozdíl od Realu, který navzdory Ronaldově popisu situace dokázal v květnu opět vyhrát Ligu mistrů.

„V kabině Juventusu je to úplně jiné než v Realu," vypráví Ronaldo. „Hráči si navzájem přejí úspěch, když se někomu z jejich spoluhráčů něco podaří, jejich společná radost je opravdová, nelíčená.“ Ronaldo si pochválil i krásné město a přízeň fanoušků. „Juventus je fantastický klub, skvěle organizovaný.“

A díky Ronaldovi je zatím na hřišti i velmi úspěšný. V tabulce italské ligy si vybudoval osmibodový náskok na Neapol, Ronaldo je za Krzysztofem Piatekem z Janova (11 gólů) s odstupem jediné branky druhým nejlepším střelcem soutěže.

V prvních třech zápasech sice na gól čekal marně, ale v dalších 12 už se mu pak stalo jen 4×, že by vyšel naprázdno. V soutěžních duelech v dresu Juventusu mu to zatím dává i se zásahem z Ligy mistrů průměr 0,58 branky na zápas, což je kousek za jeho bilancí z Manchesteru United (0,62). V Realu Madrid nastřádal ve 438 soutěžních zápasech neskutečných 450 branek, což dává průměr 1,03 na duel. Jinými slovy, co zápas, to gól.

Černá mračna se, pravda, nad Ronaldem zatáhla na přelomu září a října, kdy se začala řešit kauza údajného znásilnění. Američanka Kathryn Mayorgaová oznámila úřadům, že ji měl Ronaldo v roce 2009 znásilnit v Las Vegas.

Portugalec to odmítl, podle jeho verze šlo o sex oboustranně konsenzuální. V jeho prospěch bezpochyby hraje velký časový odstup, se kterým žena kauzu rozvířila. Ten napomáhá interpretaci Ronaldových obhájců, že nyní vyřčený obvinění jsou vykalkulovaná a účelová. Včetně požadavku údajně poškozené strany na finanční odškodnění.

Mimofotbalové věci, zdá se, Ronalda příliš nerozptylují. V Lize mistrů sice prožil nečekaný karambol, když ho ve Valencii vyloučili, když protihráči káravě prohrábl vlasy. Na výsledky klubu to ale vliv nemělo, postup má před posledním kolem Juventus jistý a skupinu vyhraje v případě dnešního vítězství v Bernu, nebo v situaci, kdy Manchester United nepřiveze 3 body z Valencie.

Už v sobotu 15. prosince pak čeká Juventus další ligový zápas a Cristiana Ronalda jeho první turínské derby. Jak se mu povede v utkání proti FC Turín, můžete ostatně sami sledovat živě a zcela zdarma na Televizi Seznam. Dívejte se, duel začíná ve 20.30, studio moderované Jiřím Hoškem startuje o 15 minut dříve.

Reklama

Související témata:

Doporučované