Hlavní obsah

Češi už se rozhodli. Banku přesunuli do svého mobilu

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační fotografie.

Reklama

Čistý zisk skupiny ČSOB v letošním prvním čtvrtletí stoupl o pětinu na 4,8 miliardy korun. Důvodem nárůstu je vyšší čistý úrokový výnos, jednorázový zisk z prodeje ČSOB Asset Management a vypořádání právního sporu z minulosti.

Článek

Stále víc klientů považuje za svou banku mobilní telefon. Své o tom ví už také ČSOB, jedna ze tří největších finančních institucí v tuzemsku.

„Rostoucí čísla mobilního bankovnictví potvrzují, že se naši klienti stále více přesouvají do digitálního prostředí. Vedle poskytování banko-pojišťovacích služeb směřujeme významnou podporu do rozvojových investic.“ Těmito slovy komentoval výsledky své banky generální ředitel ČSOB John Hollows.

Výsledky to nejsou vůbec špatné. Čistý zisk skupiny ČSOB v letošním prvním čtvrtletí stoupl o pětinu na 4,8 miliardy korun. Důvodem nárůstu je vyšší čistý úrokový výnos, jednorázový zisk z prodeje ČSOB Asset Management a vypořádání právního sporu z minulosti.

ČSOB v tuto chvíli spravuje aktiva o desetinu větší než před rokem, stoupla na 223,5 miliardy korun.

Objem úvěrů ČSOB vzrostl v 1. čtvrtletí meziročně o pět procent na 700 miliard Kč, objem vkladů se snížil o tři procenta na 929 miliard Kč. Provozní výnosy stouply o 12 procent na 10,5 miliardy korun. Provozní náklady stouply o deset procent na pět miliard korun.

Reklama

Doporučované