Hlavní obsah

ČSSD uteklo 300 tisíc voličů k Babišovi. Vlivný lobbista Miroslav Jansta vysvětluje proč

Ukázka z Výzvy s Miroslavem Janstou. Celý pořad sledujte v úterý od 21:00 v celoplošné Televizi Seznam.Video: Zuzana Kubátová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Program „antiBabiš“ dá sociální demokracii poslední ránu. Prosazují ho cynici, varuje zkušený politický lobbista, advokát a sociální demokrat s pozastaveným členstvím Miroslav Jansta.

Článek

Sociální demokraté by podle Jansty měli vytvořit s hnutím ANO koaliční vládu, jinak jim hrozí zapomnění a ztráta zbytku příznivců.

Pokud strana zůstane v opozici, nebude o ní slyšet a zmizí ze scény, tvrdí muž, který počátkem loňského roku nezvykle tvrdě a otevřeně kritizoval tehdejší stranické vedení a varoval, že ČSSD míří k volebnímu neúspěchu.

Dnes ovšem může Miroslav Jansta své partaji poskytovat jen hraběcí rady. Rok je trestně stíhán kvůli podezření, že zákulisními tlaky ovlivňoval neférové rozdělování dotací na sport. Kvůli stíhání pozastavil členství ve straně.

V rozhovoru Jansta také ostře kritizuje bývalé vedení ČSSD v čele s Bohuslavem Sobotkou a Milanem Chovancem, vysvětluje, jak v Česku funguje politický lobbing, a vrací se i ke svému trestnímu stíhání.

Celý pořad Výzva s Miroslavem Janstou sledujte v úterý od 21:00 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované