Hlavní obsah

ČSSD zahájila v Praze volební kampaň. Slibuje MHD zdarma

Domluvíme s developery, že z každého projektu odvedou desetinu bytů městu, slibují sociální demokraté.Video: Barbora Kalátová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Ve stanici metra Střížkov zahájila pražská ČSSD kampaň před podzimními komunálními volbami. Kandidáta na primátora Jakuba Landovského a pražskou radní a kandidátku do pražského zastupitelstva Irenu Ropkovou podpořil předseda sociálních demokratů Jan Hamáček.

Článek

Pražská ČSSD představila své plány, se kterými jde do podzimních komunálních voleb v hlavním městě. Strana, která před čtyřmi lety získala osm mandátů v 65členném zastupitelstvu, slibuje voličům například zavedení bezplatné veřejné dopravy ve městě.

Podle sociální demokracie by naplnění tohoto slibu stálo město asi čtyři miliardy korun ročně, což je zhruba roční zisk dopravního podniku na výběru jízdného.

Další peníze by město získalo tím, že by se k trvalému pobytu přihlásili lidé, kteří v Praze žijí, ale neplatí daně. Lídr pražské kandidátky Jakub Landovský řekl, že takových je asi 100 000. Pokud by se přihlásili k trvalému pobytu, činilo by to roční příjem do městské pokladny asi 3,6 miliardy. Nutno je prý i zrevidovat fungování DPP.

Kandidát sociálních demokratů na primátora také uvedl, že ČSSD chce zajistit dostupné bydlení. Hodlá například obnovovat obecní bytový fond. „Chceme podporovat družstevní bydlení,” řekl. S developery ČSSD chce domluvit, že by z každého projektu odvedli městu deset procent bytů.

V dopravě chce ČSSD dále zajistit dostavbu vnitřního i vnějšího okruhu, i když už nyní říká, že má omezené možnosti. „Vnější okruh je těžké řešit z pozice Prahy. Bohužel se nevyužila v uplynulých čtyřech letech možnost, kdy ministr i primátor byli z jedné strany, z ANO,” řekl Landovský.

Reklama

Doporučované