Hlavní obsah

Čtyřdenní pracovní týden je naše budoucnost, tvrdí vládci byznysu. Dožijeme se toho?

Kam to bude? Tentokrát o práci a našich pracovních návycích. Vymění vás zaměstnavatel za robota? Jak to vidí vládci byznysu?Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Udržet si dobré zaměstnance je čím dál větší věda. Jak na to jdou ti, kteří to v českém byznysu dotáhli nejdál?

Článek

Od doby, co byly vynalezeny peníze, není třeba díků, tvrdí lidová moudrost. Jenže peníze už dnes jako jediná motivace pro zaměstnance nestačí, shodli se přední čeští byznysmeni, podnikatelé či manažeři, kteří prošli pořadem Kam to bude?.

Generace takzvaných mileniálů, která pozvolna nastupuje do pracovního procesu, má nadto úplně jiné představy o tom, jak moc má práce naplňovat jejich život. A jestli kvůli práci vůbec mají chodit do práce - tedy do kanceláře.

„Začít rovnou pracovat z domu je špatně. Nejdřív si musí zaměstnanec a firma vybudovat vzájemnou důvěru. Takže mladí by měli nejdřív ukázat, co umí, a pak až zvyšovat své požadavky,“ míní třeba známý podnikatel Radim Jančura, vládce žlutých autobusů Student Agency.

Jak ovlivní roboti pracovní vytížení lidí? Jak se motivují zaměstnanci v době, kdy peníze nejsou všechno? Jak se liší porevoluční generace pracovníků od dnešních mladých? A zajímá někoho, že firma nemyslí jen na sebe, ale i své okolí?

Své triky, jak na zaměstnance, prozradily ve speciálním dílu Kam to bude? kromě Jančury i vlivná šéfka EY Magdalena Souček, jedna z nejúspěšnějších českých manažerek Senta Čermáková nebo jediná členka představenstva energetického kolosu ČEZ Michaela Chaloupková.

Nový díl pořadu Kam to bude?, v němž Adam Junek zpovídá v netradičním formátu kapitány a kapitánky českého byznysu, sledujte každý druhý čtvrtek na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? .

Staňte se fanouškem Seznam Zpráv i na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované