Hlavní obsah

Čtyři přední moderátoři BBC po zjištění o nerovném odměňování mužů a žen souhlasili se snížením platu

Čtyři známé postavy BBC se dohodly na snížení platu.

 

Reklama

Čtveřice známých britských moderátorů televizní stanice BBC souhlasila se snížením svých platů. Je to reakce na to, že britská editorka Carrie Gracieová rezignovala z důvodu platových rozdílů v BBC mezi muži a ženami.

Článek

Čtyři přední moderátoři britské veřejnoprávní stanice BBC Jeremy Vine, John Humphrys, Huw Edwards a Jon Sopel se s vedením společnosti dohodli na snížení platu.

Důvodem je odhalení platových nerovností mezi muži a ženami, na které reagovala na začátku ledna také editorka BBC v Číně Carrie Gracieová rezignací na svůj post. Společnost se snaží nyní rozdíl v odměňování mužů a žen zmírnit.

Čtyři moderátoři vydělali minulý rok od 200 do 750 tisíc liber. O jak velké snížení půjde, zatím není jisté.

Kontroverzi vyvolala minulý měsíc debata Humphryse a Sopela o nerovném odměňování mužů a žen v rádiu mimo záznam. Konverzace však byla nahrána a zveřejněna. Muži se bavili o tom, že Gracieové předají část platu, aby zůstala na své pozici. Humphrys to později okomentoval slovy, že šlo o vtipkování se starým přítelem. BBC reagovala podrážděně.

V červenci 2017 stanice zveřejnila žebříček nejlépe placených zaměstnanců. Dvě třetiny pozic obsadili muži. Nezávislý audit platových poměrů v BBC stanice zveřejní příští týden.

Reklama

Související témata:

Doporučované