Hlavní obsah

Přehledně: Kdy se vám bude hodit karta Curve a jak si ji zařídit

Foto: Curve

Ilustrační foto.

Reklama

Máte několik platebních karet a vlastně ani nevíte, jak často kterou platíte? Tak to se vám bude hodit služba Curve, díky které si dáte všechny do jedné a ještě ušetříte.

Článek

Co v článku najdete?

  • Co to je karta Curve
  • Jak si kartu objednat a pro koho je vůbec určená
  • Druhy karet a poplatky
  • Výhody a nevýhody služby Curve

Co to je

Služba Curve nabízí platební kartu, která je chytřejší než ta, kterou běžně nosíte v peněžence. Přes kartu Curve totiž můžete platit až několika různými debetními nebo kreditními kartami.

Jak to funguje?

Do aplikace si jednoduše nahrajete všechny své platební karty, při platbě pak jen vyberete, kterou kartou chcete platit, použijete Curve kartu a je hotovo. Ostatní karty můžete nechat doma.

Jak ji zařídit a pro koho se hodí

Je to jednoduché. Stačí si stáhnout aplikaci, a to buď na Google Play nebo v App Store. Po stažení a nainstalování aplikace si můžete objednat přímo Curve kartu. Stačí zadat své jméno, adresu a minimálně jednu platební kartu.

Curve využijí hlavně lidé, kteří mají několik platebních karet. Pokud vlastníte jen jednu nebo dvě, příliš zajímavé služba to pro vás pravděpodobně nebude. I s malým počtem karet ale můžete využít některé výhody, ke kterým se dostaneme později.

Pokud však máte v peněžence několik debetních a kreditních karet, Curve je ideální služba právě pro vás. Při placení pohodlně vyberete, jakou chcete zrovna použít a využijete Curve kartu. V aplikaci pak přehledně uvidíte, kdy jste jakou kartou platili nebo vybírali hotovost.

Tarify

Curve nabízí tři varianty vedení karty. Karta Curve Blue je zdarma, její dodání je také gratis. Můžete s ní také vybírat ve všech zahraničních bankomatech až do 200 eur měsíčně bez jakýchkoliv poplatků. Poté musíte počítat s buď dvouprocentním poplatkem z vybírané částky, nebo s poplatkem dvě eura. Pro výměnu českých korun za cizí měnu pak díky tomuto tarifu neplatíte poplatky až do 500 eur za měsíc.

Premiová karta Curve black stojí deset eur měsíčně. Získáte s ní všechny výhody jako v bezplatné verzi, navíc v ní ale máte celosvětové zdravotní pojištění, neomezený výběr z bankomatů bez poplatků nebo jednoprocentní cashback u vybraných obchodníků (můžete si vybrat tři různé, jejich seznam je zde). Obě varianty navíc nabízejí pojištění zneužití karty až do 100 tisíc eur.

Třetí kartu s názvem Curve Metal zatím není možné do Česka objednat (stojí 15 eur měsíčně). Kompletní přehled všech variant Curve karet a jejich výhod najdete zde.

Výhody

Karta Curve je klasická Mastercard karta. To znamená, že rozhodně nebudete mít problém s tím, že by ji někde neakceptovali. Nově si navíc do aplikace můžete nahrát také karty značky Diners Club. Kromě karet Mastercard, Visa a Discover to je tak už čtvrtá značka, kterou můžete v Curve používat.

Curve funguje také v aplikacích jako Google a Apple Pay (a díky nim třeba v chytrých hodinkách). Aplikace chrání také před poplatky při platbě v zahraničí a je celkově velmi bezpečná.

Hodit se může i služba Curve Send, díky které můžete poslat až 15 tisíc korun za den například svému kamarádovi, který aplikaci také používá. Převod je zdarma a poměrně rychlý. Příjemce si navíc může vybrat, na jakou kartu chce peníze dostat.

Výhodná může být i funkce Go Back In Time. Díky ní můžete všechny transakce, které nejsou starší 14 dní, zaplatit jinou kartou, než jste původně platili. U každé transakce jde využít jen jednou. Své výdaje z jednotlivých karet máte navíc v aplikaci přehledně na jednom místě.

Nevýhody

Aplikace je kompletně v angličtině. Kdo tedy v tomto jazyce není úplně zběhlý, nebude pro něj uživatelské prostřední úplně komfortní. Nejde navíc vybrat variantu Metal.

Vzhledem k tomu, že Curve kartu vydávají ve Velké Británii, si můžete u některých bank připlatit za výběr z bankomatu. A to i celkem výrazně přes 100 korun.

O víkendech si pak Curve, podobně jako Revolut, účtuje vyšší poplatek na převod měn. Pozor také na již zmiňované Go Back In Time, tedy přesměrování plateb. Je možné udělat pouze jednou.

Reklama

Související témata:
Platební karta Curve

Doporučované