Hlavní obsah

Cyklostezka na Rohanském ostrově bude mít nový povrch a osvětlení

Foto: Profimedia.cz

ilustrační foto.

Reklama

Cyklostezka na Rohanském ostrově na Praze 8 bude mít asfaltový povrch, který nahradí současnou maltovou cestu. Nově bude mít veřejné osvětlení.

Článek

„Zahájení stavby je naplánováno na 9. února 2020 a potrvá zhruba do konce dubna,“ sdělil mluvčí Prahy 8 Marin Šalek. Stezka je součástí trasy označené A2, která je jednou ze dvou páteřních tras a spojuje jih a sever Prahy. O vyasfaltování stezky začala mluvit radnice již na začátku roku 2018.

Nový povrch se týká zhruba 1,1 kilometru dlouhého úseku mezi Libeňským mostem a Šaldovou ulicí. Stezka bude navíc rozšířena a přidáno veřejné osvětlení. „Je to dobrá zpráva nejen pro všechny cyklisty, kterých zde jezdí opravdu mnoho, ale také pro všechny ostatní, kteří zde chodí pěšky nebo běhají. Na zpevněném povrchu se projedou i bruslaři,“ uvedl předseda komise pro dopravu Martin Jedlička.

Termín zahájení a dokončení stavby se může ještě změnit, neboť záviset bude na počasí a klimatických podmínkách. „Cílem je dokončit stavbu ještě před hlavní cyklistickou sezonou, aby bylo omezení cyklistů i chodců co nejmenší,“ uvedl Šalek. Při omezení průjezdu budou muset cyklisté jezdit po objízdných trasách.

Městská část připravuje výměnu povrchu také ve zbylé části této cyklostezky na Rohanském ostrově, a to v navazujícím úseku až k Negrelliho viaduktu. Pro tuto část nyní chystá projekt.

Reklama

Související témata:

Doporučované