Hlavní obsah

Cyklostezka na Rohanském ostrově má nový povrch i osvětlení

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Cyklisté, bruslaři nebo rodiče s kočárky se na cyklostezce označené A2 na Rohanském ostrově na Praze 8 mohou svézt či projít po novém povrch.

Článek

Zhruba 1,1 kilometru dlouhý úsek mezi Libeňským mostem a Šaldovou ulicí dostal kromě nového povrchu také osvětlení a stezka byla rozšířena. ČTK to dnes sdělil mluvčí Prahy 8 Martin Šalek. Osmá městská část se chystá upravit a rozšířit také další části stezky A2.

„Cyklisté i pěší mohou využít nový asfaltový povrch, který nahradil dřívější nekvalitní mlatový povrch, který byl po dešti velmi rozbahněný. Cyklostezku se nám podařilo rozšířit na čtyři metry, což je na ní velmi znát a výrazně to zvýšilo její kapacitu i komfort,“ uvedl radní Tomáš Slabihoudek (TOP 09 + STAN).

Městská část nyní připravuje projekt rozšíření a položení nového asfaltového povrchu na zbývající části cyklostezky na Rohanském ostrově v úseku Šaldova až k Negrelliho viaduktu. Práce by se měly uskutečnit v příštím roce. Radnice připravuje také obnovu povrchu A2 podél Kaizlových sadů a dostavbu 1,1 kilometru dlouhého úseku cyklostezky podél Povltavské ulice.

Reklama

Doporučované