Hlavní obsah

„Dá-li pánbůh, tak začnu točit Dlouhého, Širokého a Bystrozrakého,“ říká režisér Anděla Páně

 

Reklama

V druhé části rozhovoru odkrývá Jiří Strach údaje o nákladech na natočení filmového hitu Anděl Páně 2 i své další filmařské plány.

Článek

Kina se právě plní diváky, kteří chtějí vidět vánoční pohádku Anděl Páně 2, a režisér Jiří Strach už žije jinými projekty.

V brněnském televizním studiu nedávno dotočil další sérii úspěšné kriminální série Labyrint. Na jaře bude točit pokračování televizního thrilleru Ztracená brána, kde se v hlavních rolích vedle Ani Geislerové objeví jeho oblíbení herci z Anděla Páně Ivan Trojan a Jiří Dvořák…

„…a dá-li pánbůh, tak v roce 2018 budu točit dlouho odkládanou pohádku Dlouhý, Široký a Bystrozraký, vlastně poslední velkou klasiku, která nebyla natočena. Ale ta si řekne o mnohem větší peníze než Anděl Páně, protože aby se nám Dlouhý správně prodlužoval a Široký krásně rozšiřoval, tak to bude o zcela jiné trikové náročnosti,“ říká v rozhovoru pro Seznam režisér Jiří Strach.

Ke konci natáčení nám chyběly peníze

„U Anděla Páně 2 jsme měli podporu České televize, měli jsme podporu RWE, měli jsme podporu grantu, to jsou takové tři základní pilíře, abyste vůbec mohl začít o filmu uvažovat. Ale v závěru nám ještě chyběly peníze, abychom mohli udělat dobré triky, abychom mohli nahrát krásnou symfonickou hudbu,“ líčí režisér Strach problémy s financováním Anděla Páně 2.

Nejen o tom, jak tyto problémy nakonec vyřešili, mluví Jiří Strach ve videorozhovoru umístěném nahoře v tomto textu.

V pohádce Anděl Páně 2 jsme si nechali klíč k třetímu dílu (pusťte si další část rozhovoru s Jiřím Strachem):

Rozhovor s Jiřím Strachem, část 1.

Reklama

Doporučované