Hlavní obsah

Dabuju hlavně tlusté a černošky, říká Olga Želenská, zakladatelka divadla Háta

Rozhovor s Olgou Želenskou.

 

Reklama

Herečka, dabérka a spoluzakladatelka divadelního spolku Olga Želenská byla hostem čtvrtečního studia Slavných. Znáte ji ze seriálu Přístav a její hlas ze seriálu Dva a půl chlapa.

Článek

Před dvaceti lety založila divadlo. „Přemýšleli jsme, jak ho pojmenovat, aby si to lidé zapamatovali. A Háta nám přišlo strašně blbý, že jsme to dali. A teď je to docela známé a lidé i mně říkají Háto,” vysvětluje Olga Želenská. Na konci února bude divadlo Háta slavit 20. výročí. Divadelní společnost založily společně s Olgou Želenskou ještě Ivana Andrlová a Mahulena Bočanová.

„Za těch dvacet let jsme nazkoušeli 25 her. Poslední se jmenuje Zamilovaný sukničkář. Povedla se, lidé se smějí,” říká Želenská.

V televizním seriálu Přístav ztvárnila roli vysloužilé operní pěvkyně. Seriál ale herečku samotnou nijak nezměnil. „Samozřejmě mě potkávají lidé v obchodě, koukají na mě a říkají, vy jste ta z toho seriálu. Ale mě osobně to moc život nezměnilo, já vím, co je divadlo a herectví, a vím, co je těžká práce. Ale máme víc představení, jak jsem se objevila v televizi, je o nás větší zájem.”

Kromě herectví se věnuje i dabingu, její hlas je spojen s mnoha postavami, třeba Berty v seriálu Dva a půl chlapa. „Nejčastěji dabuju tlusté ženské a černošky, žádnou oblíbenou herečku na dabing ale nemám.”

Reklama

Související témata:

Doporučované