Hlavní obsah

Dagmar Havlová chce na slavném Hrádečku stavět apartmány

Dagmar Havlová.

Reklama

Vdova po Václavu Havlovi Dagmar chce u chalupy na Hrádečku, kam exprezident pravidelně jezdíval, postavit apartmány a parkoviště. Součástí stavby by mohlo být i muzeum Václava Havla.

Článek

O záměru herečky informoval deník Mladá Fronta Dnes. Havlová si podle nich už požádala o změnu územního plánu na pozemek, který vlastní, a plánovou stavbu deníku potvrdila i starostka městysu Mladé Buky na Trutnovsku.

„Prvotní návrh od paní Havlové byl, že na místě vznikne parkoviště a zázemí, které by sloužilo k uctění památky pana Václava Havla,“ řekla listu starostka Lucie Potůčková. Městys se stavbou problém nemá, pokud nebude příliš velká.

Dagmar Havlová informace odmítla komentovat s tím, že jde o soukromou věc. List připomíná, že muzeum chtěl v těchto místech vybudovat už před lety Havlův přítel a pořadatel trutnovského festivalu Martin Věchet, z plánů ale sešlo.

Pozemky, kde chce Havlová stavět, spadají pod chráněné území přírodního parku Hrádeček. Správa Krkonošského národního parku údajně doporučuje, aby velikost stavby nepřesáhla 200 metrů čtverečních.

Reklama

Doporučované