Hlavní obsah

Dálniční policisté na D10 mají ode dneška novou služebnu

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Policisté dálničního oddělení Brodce, které má od loňského září na starost středočeskou část dálnice D10, má nové sídlo. Služebna dálničních policistů se otevřela v pronajatých prostorech v Bezděčíně u Mladé Boleslavi.

Článek

Nově otevřená služebna je šestým dálničním oddělením ve středních Čechách, policisté odsud mají skvělou dostupnost jak obou směrů dálnice, tak silnice první třídy číslo 38. „Tato lokalita a postavení oddělení je úplně exkluzivní pro činnosti dálniční policie, protože výjezd jak na dálnici, tak na rychlostní komunikace první třídy je odsud úplně ideální,“ řekl ředitel středočeské policie Václav Kučera. Do roku 2023 mají ve Středočeském kraji vzniknout další dvě oddělení dálniční policie, a to na D4 a D6.

Samotné oddělení vzniklo loni 1. září, policisté ale provizorně vyjížděli z pražské Vinoře. Nyní se přesídlili právě do Bezděčína. Policisté mají objekt pronajatý, původně měla jejich nová služebna vyrůst u nedalekých Brodců. Zda zde policisté zůstanou natrvalo, nebo pro ně vznikne zcela nová budova, je zatím předmětem jednání.

Policisté z dálničního oddělení Brodce zde budou hlídkovat v nepřetržité službě. Nyní zde slouží 12 policistů, dalších 12 zájemců policie eviduje. Do roku 2023 by na tomto oddělení mělo sloužit 41 policistů.

Pro mladoboleslavskou policii byly problémy na dálnici D10 podle ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) obrovskou zátěží. „Všichni víme, jaká je bezpečnostní situace v Mladé Boleslavi a ještě k tomu hlídat dálnici a řešit dopravní nehody, to prostě byla obrovská zátěž. O tom dálničním oddělení se uvažovalo dlouho,“ uvedl Hamáček.

Na dálnici D10 se podle policie loni stala čtvrtina ze všech nehod na středočeských dálnicích. V roce 2019 a 2020 na této dálnici zemřelo při nehodách deset lidí. Od 1. září, kdy zdejší oddělení dálniční policie vzniklo, se zde nestala žádná smrtelná nehoda.

Reklama

Doporučované