Hlavní obsah

Další Češi žalují koncern Volkswagen. Programové prohlášení vlády a vzpomínka na Václava Havla

Večerní zprávy 18. 12. 2017.

 

Reklama

Další Češi žalují koncern Volkswagen kvůli emisnímu skandálu Dieselgate. Například kvůli tomu, že měli problém své auto prodat. Podruhé se sešla vláda Andreje Babiše a řešila programové prohlášení kabinetu. Nejen o tom jsou dnešní Večerní zprávy.

Článek

V září jich bylo tisíc, před koncem roku přibude další pětistovka. Čechů, kteří žalují Volkswagen a Škodu Auto kvůli emisnímu skandálu Dieselgate, stále přibývá. Společnou žalobu organizuje firma Safe Diesel. Seznam zjišťoval, co vedlo majitele postižených aut k tomu, aby šli k soudu.

Německá kancléřka Angela Merkelová se odpoledne sešla s pozůstalými po obětech loňského teroristického útoku. Došlo k němu v Berlíně na vánočním trhu. Mezi pozůstalými byl i Čech Petr Čižmár - při útoku přišel o manželku.

Hoteliér Alexandr Bílek ze Špindlerova Mlýna nabídl vánoční pobyt zdarma rodinám prvňáčků z teplické základní školy. Poté, co škola zveřejnila jejich společnou třídní fotografii, se na ně na internetu sesypaly stovky rasistických a jinak urážlivých komentářů. Hoteliér tak chce dětem ponížení vynahradit.

Čtyřnásobný vrah Kevin Dahlgren chce zpátky do Spojených států. Pokud by s žádostí uspěl, strávil by Američan odsouzený v Česku na doživotí zbytek života v americké psychiatrické léčebně.

Před šesti lety zemřel Václav Havel, poslední prezident Československa a první prezident samostatného Česka. Vzpomínkové akce se dnes konaly na řadě míst - jedna z nich v Praze na Jungmannově náměstí - tam pod názvem Svíčka pro Václava Havla.

Reklama

Doporučované