Hlavní obsah

Další demokrat se zapojil do boje o Bílý dům, senátor Cory Booker kandiduje na prezidenta

Demokrat Cory Booker, další kandidát na prezidenta USA.

Reklama

Demokratický senátor z New Jersey Cory Booker oficiálně oznámil svou kandidaturu v následujících amerických prezidentských volbách v roce 2020.

Článek

Ambiciózní demokratický senátor Cory Booker v pátek oznámil, že bude bojovat o post amerického prezidenta v nadcházejících volbách příští rok. Podle CNN načasování afroamerického kandidáta není náhodné. Start jeho kampaně zvolil v den, který je ve Spojených státech známý jako první den Měsíce černošské historie. Slaví se od roku 1976 a lidé si v rámci něj připomínají významné události a osobnosti z historie Afroameričanů.

Kdo další v roce 2020 vyzve Donadla Trumpa?

O nominaci Demokratické strany na prezidenta Spojených států se bude ucházet i členka amerického Kongresu za stát Havaj Tulsi Gabbardová. Kandidaturu ohlásila v interview na stanici CNN. Veteránka z války v Iráku patří spíše k liberálnímu křídlu strany. Svou kandidaturu na prezidentku již oznámila také demokratka a senátorka za Kalifornii Kamala Harrisová.

Ještě před Harrisovou se ke kampani připojili někdejší demokratický kongresman John Delaney a někdejší ministr bytové výstavby ve vládě Baracka Obamy Julian Castro. Texaský demokrat a syn mexických přistěhovalců je prvním Hispáncem, který usiluje o nominaci pro volby.

Myšlenky zapojit se znovu do boje o Bílý dům se nevzdává ani bývalá americká první dáma, ministryně zahraničí a neúspěšná kandidátka v prezidentských volbách Hillary Clintonová. O úspěchu Clintonové v nominačním zápasu mnozí pochybují, i když bývalá první dáma prý o opakovaný – a vítězný – souboj s Trumpem stojí.

Kandidaturu ovšem zvažuje také bývalý šéf kavárenského řetězce Starbucks Howard Schultz, a to jako nezávislý kandidát.

Reklama

Související témata:

Doporučované