Hlavní obsah

Další grandslam. České tenistky Krejčíková a Siniaková vyhrály Wimbledon

Foto: ČTK

České tenistky vyhrály Wimbledon.

Reklama

Další grandslamový vítězný turnaj pro český pár. Už na začátku finále bylo jasné, že z výhry v ženské čtyřhře ve Wimbledonu se bude radovat Češka. Ve finále proti sobě totiž nastoupila dvojice Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková a proti nim česká legenda Květa Peschkeová, která hraje ve dvojici s Američankou Melicharovou.

Článek

Zápas byl přemístěn z centrálního dvorce All England Clubu na kurt číslo jedna. To však českému páru nevadilo a díky breaku získal úvodní set 6:4. Ve druhém setu české tenistky prohrávaly rychle 1:4 a vypadalo to, že set nebude mít dlouhého trvání. Siniakové s Krejčíkovou se podařilo díky zlepšenému výkonu vyrovnat na 4:4. To však bylo z jejich strany ve druhém setu všechno a ten tak skončil vítězstvím česko-americké dvojice 6:4.

Ve třetím setu se vyrovnaná hra úplně změnila. České hráčky neměly na kurtu konkurenci a nadělily svým soupeřkám kanára. Květa Peschkeová vyhodila v posledním míčku forhendový return ven z kurtu a česká dvojice Siniaková s Krejčíkovou se mohla začít radovat ze zisku druhého grandslamu v řadě. Po vítězství na Roland Garros v Paříži si podmanily také Londýn.

Reklama

Doporučované