Hlavní obsah

Další omezení ekonomiky. Jak jí stát pomůže? Ministr Havlíček odpovídat nepřijde

Foto: Seznam Zprávy

Hostem Výzvy měl být ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček.

Reklama

aktualizováno •

V pondělí vláda rozhodne o možném přechodu Česka na 4. stupeň PES. S ním by mohlo přijít i omezení provozu hotelů a restaurací. Pomůže to opravdu Česku v boji s pandemií a kdo pomůže zavřeným podnikům?

Článek

Omluva čtenářům Seznam Zpráv

Avizovaná úterní Výzva s ministrem průmyslu a obchodu Karlem Havlíčkem se neuskuteční. Ministr slíbenou účast v pořadu odvolal, stejně jako předchozí domluvený duel se šéfkuchařem a provozovatelem restaurací Zdeňkem Pohlreichem. Čtenářům se omlouváme, že Karlu Havlíčkovi nemůžeme již zaslané dotazy položit.

Hostem živé Výzvy v úterý od 11:30 na webu Seznam Zprávy měl být ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček.

A ptát jste se mohli i vy, a to na našem FacebookuTwitteru či na e-mailu otazky@sz.cz nebo jste je mohli napsat do komentářů pod článkem, a to i v průběhu živého vysílání.

Při přechodu na čtvrtý stupeň PES by hotely a restaurace musely zavřít ke konci týdne. Obchody a služby budou moci dále fungovat pouze s omezením počtu osob uvnitř prodejny. Změní se i plány těch, kteří se v zimě chystali na hory.

Vláda o zpřísnění opatření rozhoduje kvůli rostoucímu počtu nakažených v minulých dnech. Ministr zdravotnictví Jan Blatný dává nárůst za vinu i tomu, že lidé přestali respektovat opatření už před prvním rozvolněním. Havlíček zase upozornil na to, že přibývá provozovatelů hospod a restaurací, kteří odmítají nařízení vlády respektovat.

Jsou na vině opravdu neposlušní Češi, nebo špatně nastavená pravidla? A co o šíření nákaz v posledních týdnech říkají data? Kdy se Česko vrátí k normálu a jak budou vypadat Vánoce?

To byly otázky na ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka.

Reklama

Doporučované