Hlavní obsah

Další postava schůzky na Vyšehradě? Syn fotbalového exbosse, tvrdí server

Kvůli noční schůzce v restauraci Rio's skončil Roman Prymula jako ministr zdravotnictví.

Reklama

Podle serveru Neovlivní.cz byl jedním z účastníků schůzky v restauraci na pražském Vyšehradě Jan Gottvald mladší.

Článek

Dva nezávislé zdroje redakce Neovlivní.cz potvrdily, že s exministrem zdravotnictví Romanem Prymulou a politikem z ANO Jaroslavem Faltýnkem se předminulou středu sešel také Jan Gottvald mladší.

Jde o syna stejnojmenného bývalého fotbalového bosse z Drnovic. Podle serveru Gottvald mladší už několik měsíců spolupracuje s Jaroslavem Faltýnkem. A údajně to byl právě on, kdo ho do restaurace na Vyšehradě pozval. Na otázky serveru ohledně schůzky odmítl odpovídat.

Na noční schůzce byl kromě Prymuly a Faltýnka také šéf ostravské fakultní nemocnice Jiří Havrlant. Jména dalších účastníků schůzky ale až dosud nejsou oficiálně známá. Česká televize již dříve uvedla, že schůzky se zúčastnil náměstek ředitele VZP David Šmehlík, ten to ale popřel.

„Rodina Jana Gottvalda patřila především v devadesátých letech mezi ty nejvlivnější postavy z podnikatelského polosvěta,“ píše server. Gottvald senior stál za fotbalovými Drnovicemi, jeden čas byl dokonce místopředsedou fotbalového svazu.

Gottvald starší také spolupracoval se zavražděným kmotrem Františkem Mrázkem – spolu s Tomášem Pitrem právě od Gottvalda získali Setuzu. Jan Gottvald mladší pak podle serveru spolupracoval s uprchlíkem Radovanem Krejčířem.

Reklama

Doporučované