Hlavní obsah

Další útok v Německu, další mrtví. Nešlo o terorismus, řekla policie

Střelba na diskotéce v Kostnici. Dva mrtví, tři zranění.

 

Reklama

Střelec zaútočil nad ránem na diskotéce u švýcarských hranic, incident ukončil zásah policejní jednotky.

Článek

AKTUALIZOVÁNO / Při střelbě v hudebním klubu v jihoněmecké Kostnici v neděli brzy ráno zemřeli dva lidé a tři další utrpěli zranění. Jejich stav je podle německých médií vážný.

Jedním z mrtvých je třiačtyřicetiletý střelec. Iráckého občana, který žil v Německu už dlouho a nebyl ani žadatelem o azyl, zabili zasahující policisté.

„Stále ještě věc vyšetřujeme, ale okolnosti související s událostmi na diskotéce večer před střelbou jsou o trochu jasnější, a to nás vedlo k vyloučení teroristického pozadí," řekl v neděli před polednem mluvčí kostnické policie Fritz Bezikofer.

Incident se odehrál v ulici Max-Stromeyer-Straße v neděli kolem 04:30, kdy muž začal střílet na jedné z diskoték osmdesátitisícového univerzitního města u hranic se Švýcarskem. Na místě okamžitě propukla panika a lidé se snažili uprchnout z budovy nebo se schovat.

Protože nebylo hned jasné, jestli je pachatel jeden, nebo je jich více, byly na místo povolány i speciální jednotky. Útočník byl těžce zraněn při přestřelce s policií, po převozu do nemocnice zemřel. Střelné zranění utrpěl i jeden z policistů, není ale v ohrožení života.

Jde o druhý vážný incident na veřejném místě v Německu během tří dnů. V pátek napadl mladý muž lidi v supermarketu v Hamburku, jednoho člověka zabil. Tento čin policie označuje jako teroristický.

První incident: V pátek vrah útočil nožem v supermarketu

Reklama

Související témata:

Doporučované