Hlavní obsah

Další verdikt se odkládá. Řepku si soud předvolal až na příští rok

Na další soudní verdikt si Tomáš Řepka počká do února. Případ, v němž je obžalován ze zpronevěry, byl odročen.Video: Hanuš Hanslík

 

Reklama

Bývalému fotbalistovi Tomáši Řepkovi znovu hrozí vězení, tentokrát za prodej auta, které mu nepatřilo.

Článek

Obvodní soud pro Prahu 6 ve čtvrtek ukončil výslechy svědků v další kauze bývalého fotbalisty Tomáše Řepky.

Obžalovaného si předvolal na začátek února, kdy se také očekává vynesení rozsudku.

Podle obžaloby Tomáš Řepka prodal za milion korun auto, které nebylo jeho. Jde o bílý Mercedes-Benz GL, který Tomáš Řepka prodal své dlouholeté známé ze severní Moravy. Jenže v té době už auto kdysi slavnému fotbalistovi nepatřilo. Prodal tak cizí majetek.

Video: Proces s fotbalistou začal v říjnu

Bývalá fotbalová hvězda u soudu v Praze 6. Proces kvůli prodeji vozu začal v říjnu.Video: Seznam Zprávy

Řepkův luxusní vůz totiž předtím zabavili exekutoři, od kterých ho vykoupila firma, která ho vzápětí Řepkovi pronajala. Pak ale chtěla vůz zpátky, protože Řepka neplatil pronájem. V tu chvíli firma zjistila, že fotbalista už auto nemá. Po čase ho vypátrala na severní Moravě, když se objevilo v jednom z tamních autoservisů. Firma vše oznámila policii.

Soud začal případ řešit už na začátku října. Jako první tehdy vyslechl ženu, která od Řepky auto koupila. Soudu potvrdila, že jí fotbalista slíbil, že na ni auto převede. Když ji kontaktovala firma, které auto ve skutečnosti patřilo, Řepka jí prý poradil, ať tvrdí, že mu už auto vrátila.

U soudu vypovídal také zástupce firmy, které auto patřilo. Řepka prý platil pronájem auta pozdě a pak přestal platit úplně. Přestal také s firmou komunikovat.

Soud jednání v říjnu také odročil – hlavně kvůli tomu, že chtěl počkat na konec jiného Řepkova procesu. Městský soud v Brně ho totiž nepravomocně odsoudil k půlročnímu vězení kvůli inzerátům nabízejícím sexuální služby, které podal jménem své bývalé partnerky Vlaďky Erbové. Proti tomuto rozsudku se Řepka odvolal a odvolací Krajský soud v Brně mu vyhověl. Nepodmíněný trest vězení v listopadu změnil na 300 hodin obecně prospěšných prací. Tento rozsudek už je pravomocný.

Jenže brněnský soud zatím nestihl svůj trestní spis poslat do Prahy. Obvodní soud pro Prahu 6 ho potřebuje, protože bude v případě uznání viny ukládat souhrnný trest za všechny Řepkovy skutky. Kvůli čekání na brněnský spis tak soud odročil jednání na únor.

Protože je Řepka už nyní pravomocně odsouzen, hrozí mu, že tentokrát půjde opravdu za mříže. Státní zástupce nechtěl prozradit, jaký trest bude navrhovat. Řekl pouze, že podle trestního řádu musí být souhrnný trest přísnější než dříve uložený trest.

Reklama

Doporučované