Hlavní obsah

Další žena obvinila filmového kapitána Barbossu ze sexuálního obtěžování

Herce Geoffreyho Rushe obvinili z dalšího sexuálního obtěžování.Video: Youtube.com

 

Reklama

Herec kvůli minulému obvinění žaluje noviny a novináře, kteří zveřejnili příběh herečky Eryn Jean Norvillové.

Článek

Držitele Oscara, herce Geoffreyho Rushe, znovu obvinili ze sexuálního obtěžování. Po australské herečce Eryn Jean Norvillové, které měl sáhnout na prso při jevištním představení, ho ze sexuálního obtěžování obvinila herečka Yael Stoneová.

Herečka známá zejména díky seriálu Orange Is the New Black z produkce Netflix v interview pro The New York Times uvedla, že se k ní Rush choval nemístně v roce 2010, když se oba herci potkali při představení Deník šílence. Rush měl Stoneovou pozorovat při sprchování, kromě toho před ní měl tancovat nahý, posílat jí sprosté textové zprávy a záměrně se jí dotýkat, píše The Guardian.

Rush, který je od roku 2003 známý ztvárněním role kapitána Barbossy v sérii Pirátů z Karibiku, obvinění Stoneové odmítá, herečka podle něj vyňala události z kontextu a překroutila je. V případě obvinění Norvillové žaluje několik novin a novináře, kteří zveřejnili její příběh v roce 2017 a udělali z něj, podle Rushe, perverzního člověka, píše BBC.

Obě herečky řekly, že se cítily být ohroženy a v nebezpečí. V době incidentu ještě nebyly divácky známé a bály se vypovídat, aby nepřišly o práci. Stoneová k tomu podle The Times řekla, že nikdy nepřemýšlela o tom, že by se o Rushově chování zmínila někomu z ostatních členů štábu. „A co by udělali? Vyhodili Geoffreyho a nechali si mě?“ položila při rozhovoru řečnickou otázku Stoneová.

Reklama

Doporučované