Hlavní obsah

Další změny u Křetínského. Šmuclerová už nebude ředitelkou

Libuše Šmuclerová na snímku z pořadu Kam to bude?.

Reklama

V mediální části podnikatelského impéria Daniela Křetínského nastanou od Nového roku výrazné změny.

Článek

Generální ředitelka mediálního domu Czech News Center Libuše Šmuclerová k 1. lednu odejde z funkce. Bude dál předsedkyní představenstva. Nahradí ji dosavadní finanční ředitel Tomáš Stránský (44). Druhým generálním ředitelem zůstává Juraj Felix. Mediální firma, která patří do portfolia českého miliardáře Daniela Křetínského, to oznámila v tiskové zprávě.

Šmuclerová (57) se má nově naplno věnovat strategii vývoje Křetínského mediální firmy. CNC, dříve Ringier ČR a následně Ringier Axel Springer CZ, řídila jako generální ředitelka od března 2007, od dubna 2020 pak jako jeden ze dvou ředitelů.

Stránský vystudoval Vysokou školu ekonomickou a následně v roce 2000 nastoupil jako auditor do Ernst & Young ČR, s. r. o. V roce 2004 začal pracovat pro Ringier ČR jako finanční kontrolor, od roku 2008 jako finanční a administrativní ředitel, a to i následně od roku 2011 pro Ringier Axel Springer CZ. Od roku 2013 je finančním ředitelem a členem představenstva CNC.

CNC uvádí, že má miliony čtenářů tištěných i internetových médií. K hlavním titulům patří deníky Blesk, Aha!, E15 a Sport, časopisy Reflex, Blesk pro ženy, Svět motorů nebo AutoTip či zpravodajský portál Info.cz. Podle Unie vydavatelů mají její tištěné tituly čtenost přes 3,1 milionu čtenářů. Vlastní i dvě tiskárny, v Praze a v Ostravě.

Reklama

Doporučované