Hlavní obsah

Dámská jízda napříč Jižní Amerikou. Profesionálka popisuje, co obnáší cestovat na vlastní pěst

Hrana: Lucie Radová, cestovatelka.Video: Seznam, Seznam Zprávy

 

Reklama

Vyrazilo jich pět, do cíle po čtyřech měsících ale dorazilo jen torzo původní skupiny. „Fungovalo nám to pár týdnů, pak jsme se rozdělily,” vzpomíná na dámskou jízdu Lucie Radová. Dohromady se přitom dávaly docela složitě, poslední místo dokonce obsadily přes konkurz.

Článek

Lucie Radová je dnes už profesionální cestovatelka. Na cestách natáčí dokumenty, má také blog, na kterém radí jiným cestovatelům. „Dá se tím živit a jsem šťastná, že se mi to podařilo,” říká. Často přitom sama neví, co ji na místě čeká. „Já jdu do všeho po hlavě, prostě vyrazím a ono to nějak dopadne,” popisuje. „Možná proto se ani nebojím,” dodává s úsměvem.

Jižní Ameriku považuje za velmi bezpečnou oblast - navzdory nelichotivým statistikám. „Jediné, co se mi tam stalo, bylo, že mě na ulici kousl pes - a to jsem se docela bála, protože jsem nevěděla, co dál. Ale vyřešilo se to,” dodává. Co obnáší cestování na vlastní pěst? Jak se stát profesionálním cestovatelem? Nejen na tyto otázky odpovídala v pořadu Hrana Tomáše Vzorka. Sledujte každé úterý ve 20.30 na Seznam TV.

Reklama

Doporučované