Hlavní obsah

Dan Bárta s En.Druem vítali východ slunce. Koncertem na střeše Lucerny

Rozhovor s Danem Bártou a En.Druem v pořadu Slavní.Video: Mikuláš Pejcha

 

Reklama

V centru Prahy ožila improvizovaná louka. Na svědomí ji má Ondřej Kobza, který ji oživil od konce srpna do půlky září. Ožívat má potom každou sobotu do západu slunce. Tentokrát na ni pozval Dana Bártu a beatboxera En.Drua.

Článek

Výjimečný byl i čas celé události. Koncert začínal ráno při východu slunce. Netradiční čas pro hudební svátek pomohl vytvořit ojedinělou atmosféru.

„No, že bychom někomu s En. Druem volali, jestli nemají prostor, kde bychom si mohli tak kolem půl sedmé ráno udělat koncert, tak to nebylo. Ale Ondra Kobza se přes našeho společného kamaráda ozval, jestli bychom si nezahráli. Nakonec jsme řekli jo, protože nám přišlo, že by to mohla být zábavná situace,“ říká k rannímu budíčku Dan Bárta.

Vystupovat před sedmou ranní ovšem není jednoduché ani pro samotné účinkující.

„No, ráno to není úplně ideální, ale spíš na ten mozek. Tomu to trochu trvá, než zařadí dvojku, trojku, čtyřku. Ale té muzice je to jedno, takže jakmile začneš hrát, tak ti ty hodinky v hlavě nestraší. Takže ti je jedno, jestli jsou čtyři, dvě nebo pět,“ shrnuje Dan Bárta.

Společně s En.Druem při svých vystoupeních spoléhají na improvizace, každý koncert je tak originálem.

„Co se týká toho hraní, jak je to improvizace, je to vždycky nějak dobré. Kolísá to mezi dobrým a skvělým. Je to jako v životě. Tady jsme si to oba neskutečně užili díky tomu set-upu, a díky tomu to bylo vlastně od začátku odsouzené k úspěchu,“ pochvaluje si celou akci beatboxer En.Dru.

Kromě improvizace však dohromady s Danem Bártou vytvořili i trvalejší dílo k seriálu Češi zachraňují.

Více se dozvíte v úvodním videu.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované