Hlavní obsah

Dánové a Japonci spojili síly. Super Mario včetně konzole bude z lega

Foto: Pixabay

Ilustrační fotografie.

Reklama

Super Mario bude skákat v Houbovém království na obrazovce z lega. Nová stavebnice v životní velikosti bude nostalgickým ohlédnutím do 80. let minulého století. Zájemce však vyjde téměř na šest tisíc korun.

Článek

Hračka století přišla s novou stavebnicí, která bude spíš pro dospělé než pro děti. Nadšenci si totiž můžou z kostiček postavit televizi včetně herní konzole Nintendo Entertainment System z roku 1985 i s kazetou a videohrou Super Mario Bros.

Z pondělního tweetu společnosti Lego nelze moc vyčíst, ale na čínskou stránku VJGamer unikly fotografie jednotlivých částí stavebnice. Sestavený produkt bude přesným otiskem reálné technologie z 80. let v měřítku 1:1.

Jde o certifikovaný produkt Nintendo. Videohra na obrazovce je samozřejmě offline. Hrát si s postavičkou Maria umožňuje páčka na boku televize, díky které může Mario rozbíjet bloky a skákat na fiktivní živočichy Goomba připomínající houbu.

Nový produkt Lega a Nintenda však přijde poněkud draho. Podle CNN je hračka z 2 646 dílků dražší než ostatní stavebnice Lego této velikosti.

Jeho cena je 250 dolarů (v přepočtu 5860 korun). To je více, než za kolik by zájemci pořídili hru Super Mario Bros a celou konzoli Nintendo Entertainment System, která v době svého debutu stála 149,99 dolaru.

Minulý měsíc dánská společnost oznámila, že začne prodávat další tematické sady s Mariem. Na trh je uvede začátkem srpna. Doplňkových sad bude celkem 17, jejich cena začíná na 60 dolarech (asi 1 400 korun).

Společnost Nintendo vznikla v roce 1889 v Japonsku coby výrobce hracích karet. Později se přeorientovala na hračky a dnes vyrábí a prodává videohry a herní konzole. Její Nintendo Entertainment System je nejprodávanější herní konzolí vůbec. Od roku 1985, kdy byla uvedena na trh, se jí prodalo přes 60 milionů.

Ve stejném roce vyvinula firma Nintendo také hru Super Mario Bros. Jejími tvůrci jsou Šigaru Mijamoto a Takaši Tezuka. V průběhu let prošla několika grafickými úpravami.

Lego je dánská firma, která byla založena v roce 1932. Výrobce hraček jde s dobou a své – mezi dětmi stále oblíbené – stavebnice rozšiřuje o tematické sady, ve kterých se vyskytují jak postavy z běžného života, tak například Disney postavičky, panáčci ze Star Wars nebo Harryho Pottera.

Reklama

Doporučované