Hlavní obsah

Převrat v týmu Argentiny. Trenér ztratil důvěru, sestavu na Nigérii vybere Messi a spol.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Lionel Messi, Javier Mascherano a Sergio Agüero patří mezi nejzkušenější Argentince na turnaji.Video: AP

 

Reklama

Argentina na probíhajícím mistrovství světa uhrála ve dvou zápasech jediný bod. Lionel Messi, Javier Mascherano a další zkušení fotbalisté mají vzít osud svého týmu před posledním zápasem ve skupině proti Nigérii do vlastních rukou.

Článek

Krizové situace vyžadují krizová řešení. Po prohře 0:3 s Chorvatskem se podle britského deníku Daily Mail argentinští fotbalisté obrátili na technického ředitele Argentinského fotbalového svazu (AFA) Jorgeho Burruchagu s tím, že by současný kouč týmu Jorge Sampaoli už neměl vybírat základní sestavu ani taktiku na další soupeře.

Argentinský mistr světa z roku 1986 Ricardo Giusti tento scénář potvrdil. „Mluvil jsem s Burruchagou, takže vím, že dovolil hráčům převzít velení. Pokud bude chtít Sampaoli proti Nigérii sednout na lavičku, tak může. Pokud ne, tak to také nebude problém.”

Předseda Argentinského fotbalového svazu Claudio Tapia měl v sobotu současnému reprezentačnímu kouči Sampaolimu sdělit, že ve funkci zůstává, ale měl by se připravit na to, že někteří hráči budou mít v kabině výraznější slovo než dosud.

Kapitán týmu a jedna z největších hvězd turnaje Lionel Messi tak zřejmě dostane nečekaný dárek ke svým dnešním jednatřicátým narozeninám. Právě Messi společně s dalšími zkušenými hráči by měl zvolit sestavu a taktiku na zápas proti Nigérii.

Messimu během dnešního tréninku poblahopřál k narozeninám přímo na hrací ploše také kouč Sampaoli.

Zápas s Nigérií je pro Argentinu klíčový. Pokud nezvítězí, tak může zapomenout na postup ze skupiny. Ani tak ale nemají Argentinci pokračování na šampionátu jisté. V případě, že Island vyhraje nad Chorvatskem o stejně nebo více branek než Argentinci nad Nigérií, může Messi na svou první velkou trofej s argentinskou reprezentací zapomenout.

Argentina vyslala na turnaj do Ruska hned třináct třicátníků, pro které je probíhající mistrovství zřejmě poslední šancí na vítězství. Pokud se Messimu turnaj nepovede vyhrát, pro mnohé Argentince nikdy nevyjde ze stínu slavného Diega Maradony.

Podívejte se na představení týmu Argentiny na MS v Rusku

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Podívejte se na představení argentinského týmu před mistrovstvím.Video: AP

Reklama

Doporučované