Hlavní obsah

Dasha v Plzni exceluje v muzikálu Duch. Postava, kterou hraje, je úplně jiný člověk než ona

Dasha exceluje v muzikálu Duch v Plzni.Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy, Youtube.com

 

Reklama

Českou muzikálovou hvězdu Dashu znáte z mnoha divadel. Nejen těch pražských. Prvním muzikálem, ve kterém si zahrála, byl Hamlet. Zpívala také po boku Karla Gotta, velkou školou jí bylo účinkování s Jiřím Kornem.

Článek

V současné době se věnuje hlavně dceři Žofii, taneční soutěži StarDance a exceluje v muzikálu Duch v Plzni. V něm hraje vědmu Odu Mae Brownovou. Jestli si ale teď vybavujete tu filmovou, tak vězte, že Dasha se jí vůbec nepodobá. Režisér muzikálu Duch Lumír Olšovský dokonce ani nechtěl, aby se Dasha filmem inspirovala.

„Dokonce mi Lumír zakázal se na něj dívat, protože jsem říkala, že jsem ho viděla tak před dvaceti lety. On odpověděl, ať se na něj ani nedívám, abych nebyla ovlivněná, protože to pojmeme trochu jinak, tak jsem to dodržela,” říká s úsměvem Dasha, jež hraje roli, která se jí vůbec nepodobá. „Je hodně uštěbetaná, extrovertní a úplně jiná než já ve skutečnosti. Mně vyhovuje zalézt do kavárny, popíjet kafe a číst knihu. A najednou jsem dostala výzvu ztvárnit něco, co nejsem, a to je super!”

Původní Duch z roku 1990 je film. V Plzni ale příběh uvádějí jako muzikál. Písničky k němu samozřejmě musely být dopsány. Rozhodně ale nechybí ta ústřední Oh My Love.

Že by se Dasha vrhla třeba i na činohru, nepřemýšlí. To by se musela charismatická zpěvačka nejspíš rozdvojit. Kromě muzikálů a různých koncertů má diář zaplněný zkouškami kvůli taneční soutěži StarDance. Připravuje se na ni v podstatě celý týden. Společně s kapelou se učí nové písně, celý čtvrtek mají zkoušku a přehrávku pro páry. Sobotu zabere přímý přenos a generálka. Navíc má malou dceru.

„Velmi mi pomáhá partner, babičky a sestra partnera. Nemám chůvu a snažím se s dcerou být maximum času, který mám. Takže u mě volný čas neexistuje. Chci s ní ty roky strávit.”

Úvodní reportáž je součástí magazínu Slavní. V premiéře jej můžete sledovat každou neděli od 21:10 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Doporučované