Hlavní obsah

Anna Kellnerová má po pádu z klisny zlomenou stehenní kost

Foto: Profimedia, Profimedia.cz

Česká parkurová hvězda Anna Kellnerová je po pádu z koně vážně zraněná.

Reklama

Dcera nejbohatšího Čecha a parkurová jezdkyně Anna Kellnerová spadla na závodě v Madridu z koně. Zranění bude léčit minimálně tři měsíce.

Článek

Elitní jezdkyně a jediný český zástupce v letošní sezoně prestižní Global Champions League Anna Kellnerová utrpěla vážné zranění při pádu z klisny Catch me if you can na závodu v Madridu. Má zlomenou stehenní kost a přímo ve Španělsku podstoupila operaci.

Až v pátek se dvaadvacetiletá jezdkyně a dcera nejbohatšího Čecha Petra Kellnera vrátila domů. A prostřednictvím svého Instagramu poprvé promluvila ke svým fanouškům.

„Koně se vrátili domů v úterý ráno, já až včera. ‚Catchi’ je v pořádku a já mám jen několik šroubů a drátů ve stehně. Chvíli to bude trvat, ale do sedla se vrátím, co nejdřív to půjde, cca za tři měsíce,“ napsala Kellnerová na Instagram. A dala tak fanouškům naději, že ji v listopadu uvidí závodit v Praze.

Catch me if you can je desetiletá klisna, kterou Petr Kellner své dceři pořídil na konci minulého roku. A v jezdeckém sportu celá transakce vzbudila velký ohlas. Nejbohatší Čech totiž za zkušeného koně zaplatil podle zahraničních médií zhruba čtvrt miliardy korun. Svou nabídkou měl údajně přeplatit i zakladatele Microsfotu Billa Gatese.

Kellnerová s klisnou závodí za český tým Prague Lions v Global Champions League, nejprestižnější parkurové soutěži na světě. Ta stejně jako minulý rok vyvrcholí hlavním závodem v libeňské O2 areně. Vrchol jezdecké sezony bude Praha hostit od 21. do 24. listopadu.

Půjde o velice štědře dotovanou akci. Vítězný tým minulý rok získal na prize money tři miliony eur, nejlepší jezdec v individuální soutěži pak vydělal přibližně 1,25 milionu eur.

Připomeňte si i rozhovor, který Anna Kellnerová serveru Seznam Zprávy v minulosti poskytla. Nejen o prestižní pražské akci, ale také o vysněném startu na olympiádě v Tokiu.

Exkluzivní rozhovor s parkurovou jezdkyní Annou Kellnerovou.Video: Adam Sušovský

Reklama

Související témata:

Doporučované