Hlavní obsah

Dceru jsme vyhodili z okna, vzpomíná Dana Batulková na požár, který zničil čerstvě zrenovovaný dům po dědečkovi. Vybudovala ho znovu

Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

V Praze jí chyběla roční období. „U domu jsem vlezla do metra, u divadla z něj vylezla. Zjistila jsem, že si potřebuju venku sednout s kafem nebo vínem,“ říká herečka pod velkým ořešákem na své zahradě.

Článek

První zmínku o svém statku herečka Dana Batulková našla v kolodějské kronice v roce 1786. „Babička se sem po rozvodu přivdala, to už byla maminka na světě, takže já do statkářské linie nepatřím, ale statkářka si říkám, protože se snažím udržet celou zahradu a sad, už jich moc původních v Kolodějích nezbývá. Přitom když pěstuju mrkev, napadne ji drátovec,“ směje se Dana.

Nedala bych přednost muži před dětmi, i když jsem byla po rozvodu dlouho sama, říká Dana Batulková

Intimní zpověď Dany Batulkové.Video: Seznam Zprávy

Odešla odsud do pražského činžáku s tehdejším manželem Davidem Prachařem, šťastná, že mají svůj byt. Jenomže se jí stýskalo po přírodě, tak si po narození dětí Jakuba a Mariany na dědově statku opravili jednu místnost na léto, pak celý, aby tu mohli bydlet. „Tamhle pod oknem stál krásný otoman po babičce, ale při požáru v roce 2000 jsme o něj přišli. Spolu prakticky se vším. Zůstaly nám jen obvodové zdi, metr široké,“ vzpomíná Dana.

Veselejší vzpomínání nás čeká při prohlídce Koloděj: u zámku vzpomíná na pytlačení u zdejšího rybníka, u jízdárny na první veřejné vystoupení. Prozradí, proč kamarádila hlavně s kluky, komu rozrazila hlavu motyčkou, kde se tu nejlíp bobuje a proč ráda chodí na hřbitov.

Centrum Prahy pro ni znamená práci, takže před divadlem ABC porovná, jestli je těžší „představení beze slov“ Tančírna 1919–2018, nebo ve věku „dávno přes dvacet“ fotit akty v Holkách z kalendáře.

O víkendu nás Dana s dcerou Marianou pozvou na svou milovanou Šumavu. „Každý rok si říkám: Dano, je tolik hezkých míst, které neznáš, třeba Adršpach. A vždycky skončím na Šumavě. Miluju Bučinu a Knížecí pláně,“ směje se herečka. Proč se podle úspěšné herečky ženy nemají bát šedesátky? Čím zaujala svého přítele, výrazně mladšího režiséra Ondřeje Zajíce? A v čem by nechtěla být po ní její dcera, zpěvačka Mariana Prachařová?

Nejen to zjistíte ve videu v úvodu článku.

Pořad Moje místa vysílá Televize Seznam každé úterý od 20:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Sledujte Seznam Zprávy i na Facebooku.

Reklama

Doporučované