Hlavní obsah

Vášnivá debata u sudu. Všichni proti sekání rukou, všichni proti Okamurovi

Jakou měli náladu, když se scházeli? V sestřihu se podívejte, s jakými názory šli jednotliví lídři na debatu Seznamu ve Znojmě.Video: Jiří Kubík, Jindřich Šídlo

 

Reklama

"Čeho se Češi bojí?" tak znělo téma další z netradičních debat Seznamu. Politiky jsme sezvali do Znojma a bylo to emotivní.

Článek

Martin Stropnický (ANO), Petr Fiala (ODS) a Miroslav Kalousek (TOP 09) razantně vystoupili proti výrokům, které tu pronášel předseda Svobody a přímé demokracie Tomio Okamura. Řeč se ale vedla i o Babišově kauze Čapí hnízdo.

„Lidé jsou vystrašeni z toho, jak se vraždí nevinní lidé, jak jsou usekávány ruce, jak jsou znásilňovány ženy,“ rozjel se v úvodu debaty Tomio Okamura, který svůj proslov zakončil výzvou k zákazu islámu v České republice a nulové toleranci nezákonné migraci.

Video: Všechny vypjaté chvíle znojemské debaty politiků

Předvolební debata ve Znojmě přinesla vypjaté chvíle. Například když se diskutéři postavili Okamurovi.

Jeho spoludiskutéři, kteří v jiných politických věcech stojí proti sobě, se okamžitě semkli a apelovali na Okamuru, ať ctí českou ústavu a neříká takové nesmysly.

Diskuse, která probíhala často ve vypjaté atmosféře, se odehrála ve Znojmě během sobotního vinobraní. Účast v ní původně přislíbil i předseda vlády a jihomoravský lídr ČSSD Bohuslav Sobotka, na poslední chvíli ji ale zrušil.

Znojemská debata Seznamu navázala na dvě předchozí: červencovou v Liberci, kde se střetli mimo jiné Lubomír Zaorálek a Andrej Babiš v tématu, zda je možné řídit stát jako firmu, a srpnovou v Hradci Králové, kde například Pavel Bělobrádek a Václav Klaus ml. řešili, jestli je „tahle země i pro starý“.

Reklama

Doporučované