Hlavní obsah

Dědicové, jimž má ČSSD vyplatit 338 milionů, se dohodli. Soud bude moci rozhodnout

Dědicové po Zdeňku Altnerovi, jimž má ČSSD vyplatit 338 milionů, se dohodliVideo: Seznam, Seznam Zprávy

 

Reklama

Ve sporu se sociální demokracií budou u Nejvyššího soudu pokračovat děti po zemřelém advokátovi Zdeňku Altnerovi.

Článek

Po více než dvou letech se Nejvyšší soud bude moci brzy vrátit ke sporu mezi ČSSD a rodinou po zesnulém advokátovi Zdeňku Altnerovi.

V kauze, v níž podle verdiktu soudu má sociální demokracie vyplatit za služby svého někdejšího právníka téměř 338 milionů, budou pokračovat sourozenci Patrik a Veronika Altnerovi.

„Ano, tak to je,“ potvrdil Seznamu Václav Veselý, který Altnerovy zastupuje.

V březnu 2016 Městský soud v Praze přiznal Zdeňku Altnerovi 338 milionů korun. Šlo o odměnu za zastupování sociální demokracie ve sporu o vlastnictví pražského Lidového domu. ČSSD však poté podala dovolání.

A Nejvyšší soud tak má rozhodnout, jestli stvrdí vyplacení této částky. Kauza se poté, co Zdeněk Altner na podzim roku 2016 zemřel, zastavila.

Patrik Altner komentuje průběh kauzy.

Posun přichází až v současné době, poté co na konci loňského roku Okresní soud pro Prahu-východ stvrdil, že o peníze se mohou soudit právě Patrik a Veronika Altnerovi. Zabýval se totiž tím, zda nejstarší Altnerův syn, který odmítl dědictví, nepoškodil své děti.

„Rozhodnutí jsme v kopii obdrželi v prosinci loňského roku. Předpokládáme, že na jeho základě je už možné jednoznačně stanovit okruh dědiců po zesnulém,“ uvedl mluvčí Nejvyššího soudu Petr Tomíček.

Nyní se podle advokáta Veselého čeká už jen na to, až notářka vydá usnesení, že dědici po Zdeňku Altnerovi jsou právě Patrik a Veronika Altnerovi.

„Měla by to udělat v nejbližší době. Poté bude moci rozhodovat Nejvyšší soud,“ prohlásil Veselý. Odhaduje, že by pak verdikt mohl padnout během několika měsíců.

Podle mluvčího Nejvyššího soudu se přesnější termín nedá určit. „Co se týče doby, kdy rozhodneme, nelze o tom spekulovat,“ uvedl Tomíček.

Reklama

Doporučované