Hlavní obsah

Dědicové znovu táhnou na ČSSD, zpráva o kauzách hradního kancléře a parkovací zmar na horách

Reportéři Seznamu 29. 1. 2018: S Radkem Nohlem o dědictví, které zasáhne ČSSD. S Václavem Dolejším o kauzách kancléře Mynáře. Stamilionové potíže MPSV. A rada na hory.Video: Lukáš Sál, Seznam Zprávy

 

Reklama

Souhrn klíčových zpravodajských témat s investigativní novinářkou Sabinou Slonkovou. Autoři reportáží čelí otázkám, které jejich práce vyvolala.

Článek

Po více než třech letech policie ukončila vyšetřování kauzy Vidkun. Jedné z nejsledovanějších kauz, v níž byl na pár hodin zadržen i bývalý ministr vnitra Ivan Langer. Kdo může čekat soudní obsílku? Téma pro investigativní novinářku Sabinu Slonkovou.

Hradní kancléř Vratislav Mynář má další problém. Tentokrát jde o svědectví, že opakovaně kontaktoval soudce ve věcech, které se týkají Hradu a prezidenta. Otřáslo to nějak Mynářovou pozicí? A je kritika namístě? Otázky pro politického zpravodaje Seznamu Václava Dolejšího.

Nejvyšší soud se bude moci znovu vrátit ke sporu mezi ČSSD a rodinou zesnulého advokáta Zdeňka Altnera. Dědici se dohodli, kdo a jak bude ve sporu pokračovat. Nejde o málo: ČSSD má vyplatit za služby svého někdejšího právníka ve sporu o Lidový dům téměř 338 milionů korun. Podrobnosti zjišťoval redaktor Radek Nohl.

Jak se plýtvalo penězi na Ministerstvu práce a sociálních věcí? Jak létají stamiliony vzduchem, popsal reportér Vojtěch Blažek.

A s reportérkou Michaelou Rambouskovou se podíváme na hory. Respektive na starosti starostů horských obcí, kteří musí řešit, jak se o víkendech popasovat s lyžaři. Tedy hlavně s jejich automobily.

Pořad Reportéři Seznamu můžete sledovat v premiéře každé druhé úterý od 21:00 na TV Seznam. Anebo si jej pustit ze záznamu v úvodním videu.

Jak naladit Televizi Seznam? Praktický návod ZDE.

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Doporučované