Hlavní obsah

Dědictví po otci Davida Ratha. Soudu se někdo pokusil podstrčit falešný posudek

Soud bratrů Rathových o dědictví.

 

Reklama

Závěť je pravá, znalecký posudek falešný. Překvapivou situaci ve sporu bratrů Rathových o dědictví po jejich otci musí řešit Obvodní soud pro Prahu 6.

Článek

Otec rozhádaných bratrů Ratmír Rath zemřel v roce 2014. Několik měsíců před smrtí, ve chvíli, kdy měl infarkt, sepsal závěť, v níž vše odkázal Davidu Rathovi.

Jeho bratr Michal Rath se nyní u soudu dožaduje zneplatnění závěti. Je přesvědčen, že pokud by byl otec při smyslech, nikdy by něco takového neudělal.

Soud zkoumal, zda Ratmír Rath závěť skutečně napsal. Proto si nechal od policie doručit posudek, který si na závěť nechala vypracovat. Policie totiž prověřuje, zda nejsou prostřednictvím dědictví prány špinavé peníze v souvislosti s korupční kauzou Davida Ratha.

Policií objednaný posudek potvrzuje, že závěť skutečně napsal Ratmír Rath.

Jenže soudu přišel ještě jeden posudek, který si nikdo neobjednal a který je falešný. Jeho závěr soud neoznámil, ale podle zákulisních informací je opačný. Soud teď nejspíš požádá policii, aby zjistila, kdo tento posudek padělal.

Bratři Rathové se potkali u soudu. Ale nemluví spolu.

Michal Rath teď soud žádá, aby podrobně prozkoumal, v jakém zdravotním stavu Ratmír Rath při psaní závěti byl. Zda byl při smyslech a nemohl být například někým ovlivněn. Otec totiž Michalovi o této závěti vůbec nic před smrtí neřekl, přestože spolu byli v častém kontaktu.

Soud bude v řešení sporu pokračovat v prosinci, kdy mimo jiné vyslechne Davida Ratha.

Reklama

Doporučované