Hlavní obsah

Dělnice v montérkách i tanečnice u tyče. Iva Pazderková odkryla pestrý život v Brně. „Naštěstí jsme věděli jen o desetině věcí,“ říká její otec

Herečka, stand-up komička, zpěvačka, ale i blogerka Iva Pazderková nás vezme na svá místa.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Herečka a zpěvačka Iva Pazderková prožila prvních 25 let života v Brně. „V tomhle domě jsem přišla o panenství. A tamhle potkala svého prvního exhibicionistu. Hodila jsem po něm kámen a utekla,“ vypráví v pořadu Moje místa.

Článek

Prohlídku Brna jsme s Ivou zahájili ve firmě jejího otce, v dílně, kam při škole chodily se sestrou na brigády. „Nedostávaly jsme vysoké kapesné, ale měly jsme možnost vydělat si. Norma byla pět tisíc nýtů za směnu,“ vypráví Iva u stroje, který umí ovládat dodnes. „Vyrábí se tu komponenty do klaksonů do aut. Může se vám stát, že na vás někdo zatroubí – a bude to díky mě,“ směje se.

Mám pocit, že umřu, a dostanu radu, ať si koupím něco hezkého. Iva Pazderková otevřeně o depresi a panické atace.

Intimní zpovědi: Iva Pazderková.Video: Seznam Zprávy

Rodiče jsou na dceru, dnes slavnou herečku vystupující v divadlech i televizních pořadech, náležitě hrdí. Zároveň v pořadu ale s obdivuhodnou otevřeností a nadhledem vzpomínají na Ivina divoká studentská léta.

Iva nás provedla místy, kde se v Brně dalo zažít leccos. „Tady jsme Na čáře pod hodinama. Tohle je brněnské místo srazů. Ať už jdeš na rande nebo do hospody. Tady bylo vždycky jasné, že kdykoliv sem přijdeš, tak tady vždycky někoho potkáš. Včetně dealerů. Je to veselé místo,“ vypráví Iva v centru Brna. Odpovědí na otázku, co si tady sama nejčastěji kupovala, vás v pořadu možná překvapí.

Druhým místem spojeným s léty, kdy studovala herectví na brněnské divadelní fakultě, je bar a kulečníková herna Mýdlo. „Tady jsem trávila pět let, každý večer. Někdy i noc,“ říká Iva a ukazuje místo, kde občas přespávala.

Procházka Brnem pokračuje na zahradě Iviných rodičů se stromy, které plodí exotické ovoce nashi, a jezírkem, kde žije „Karel, jediný ochočený kapr na světě“.

Posledních patnáct let žije Iva Pazderková v Praze. Tady proslula jako „blbá blondýna“ ve svých stand-up vystoupeních, jako zpěvačka vlastních písniček a hlavně jako divadelní herečka.

Zavítáme s ní do klubu Jazz Dock, jejímu jedinému „srdečnímu místu v Praze“, i do zákulisí Divadla Na Fidlovačce, kde sice exceluje v hlavní roli muzikálu Ženy na pokraji nervového zhroucení, ale z angažmá odsud po patnácti letech odešla. „Naše cesty se principiálně rozešly,“ vysvětluje Iva.

Z čeho je ona sama na pokraji nervového zhroucení? Jaké to je mít vlastní sestru jako svou manažerku? A kam se chce z Prahy odstěhovat?

Podívejte se na pořad Moje místa, který najdete ve videu nahoře v textu.

Pořad Moje místa vysílá Televize Seznam každé úterý od 20:15, následují Intimní zpovědi.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované