Hlavní obsah

Dělníka strhl proud vody, potápěči se za ním vydali do pražských kanálů

Tři jednotky hasičů, včetně potápěčů, pátraly v pražské kanalizaci.Video: HZS Praha

 

Reklama

Druhý dělník se muži marně snažil pomoci. Podchlazeného a s odřeninami ho záchranná služba odvezla do Ústřední vojenské nemocnice.

Článek

Potápěči pražských hasičů prohledávali kanalizační stoku, do které spadl v Patočkově ulici v Praze 6 dělník. Hasiči prošli kanalizaci od Patočkovy ulice až po čistírnu odpadních vod v Dejvicích, řekl po více než třech hodinách pátrání mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. K pátrání po muži byli přivoláni i členové poříčního oddělení policie, aby prozkoumali hladinu Vltavy.

Muži, který spadl do šest metrů hluboké výpusti na dešťovou vodu, se nejprve snažil pomoci jiný dělník. Při pomoci se zranil a odvezla ho záchranná služba. „Třicetiletý muž byl po vyšetření a zajištění tepelného komfortu převezen s podchlazením a oděrkami do Ústřední vojenské nemocnice,“ uvedla záchranná služba na Twitteru.

Policie přijala oznámení o události zhruba v 11:00. „Podle oznámení jeden z dělníků spadl do kanalizační stoky a měla ho odplavit voda,“ řekl mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

Na místo dorazili potápěči a lezci pražských hasičů a takzvaný USAR tým, který se zaměřuje na vyhledávání a vyprošťování lidí uvězněných v sutinách, při přírodních katastrofách či nehodách. „Ve spolupráci s pracovníky Vodovodů a kanalizací provádíme systematický průzkum kanalizace. Na případ jsou nasazeny tři jednotky hasičů včetně potápěčů,“ uvedli hasiči na Twitteru. Do kanalizace vstoupili na několika místech, podle informací serveru novinky.cz jim práci ztěžoval silný proud vody v kanalizaci.

Po několika hodinách hasiči pátrání ukončili. „Případ jsme předali pracovníkům Pražských vodovodů a kanalizací, kteří si hasičské jednotky v případě nutnosti znovu povolají,“ řekl Kavka.

Reklama

Doporučované